Sam (Inkoper)

Sam verwacht zijn hbo-diploma Commerciële Economie in januari 2020 af te ronden. Bij zijn huidige werkgever, een productie- en handelsorganisatie in de foodbranche, is Sam nu ruim 3 jaar werkzaam. Hij begon hier met een meewerkstage, waarna hij in augustus 2017 gestart is als Operationeel Inkoper. Eind 2019 heeft hier zijn afstudeerstage afgerond, waarbij hij de inkoopafdeling geoptimaliseerd heeft. Het bedrijf had te maken met een leverperformance van slechts 87,9%. Door het opstellen van een verbeterplan en een implementatievoorstel, heeft Sam de leverperformance weten te verhogen naar 96,3%. Als Operationeel Inkoper is hij verantwoordelijk voor de inkoop van producten op dagniveau tegen een gemiddelde waarde van € 8.000,- per dag. Sam onderhoudt het contact met 25 tot 30 leveranciers omtrent levertijden, voorraden en planningen. Hij is verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen voor de voorraad. Hij volgt en bewaakt de voorraad en stelt analyses op, waarbij hij de forecast van 8 weken vooruit schetst. Hij heeft de derving van de producten verlaagd met € 200.000,- binnen 1 jaar. Vanwege de veranderende bedrijfscultuur is Sam op zoek naar een nieuwe werkgever binnen de supply chain, als Operationeel Inkoper, waar hij de kans krijgt om uiteindelijk Tactisch Inkoper te worden.  

Sam is ontzettend gedreven en beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Vanwege omstandigheden heeft Sam helaas 2 wo-opleidingen niet af kunnen ronden. Hij is dusdanig gemotiveerd en gedreven dat hij niet bij de pakken neerzit en in januari zijn hbo-diploma verwacht te halen. Sam is analytisch erg sterk, waardoor hij snel verbanden legt en hierop anticipeert. In complexe situaties weet Sam de rust te bewaren. Wanneer de druk hoog ligt, blijft Sam rustig en zet hij een tandje bij om altijd het gewenste resultaat te behalen. Sam heeft al drie jaar ervaring in de supply chain en is erg gretig naar het verbreden van zijn kennen en kunnen en wil zich ook ontwikkelen in zijn persoonlijke kwaliteiten. Dit, gepaard met zijn verantwoordelijkheidsgevoel, maakt een goede aanvulling voor een team.

Sam heeft een opzegtermijn van 1 maand en een bruto salarisindicatie van € 2.750,- per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

 • Afstudeervraag: Op welke manier moet de organisatie haar huidige inkoopsituatie aanpassen om de leverperformance richting te klanten te verbeteren;
 • In kaart brengen van de huidige situatie;
 • Meten van de huidige leverperformance;
 • Afnemen van interviews met directie en afdeling inkoop;
 • Geconcludeerd dat de leverperformance 87,9% was. Dit had te maken met de volgende aspecten;                
  • Verouderd ERP-systeem;
  • Overbodig aantal aan leveranciers.
 • Verbeterplan;                
  • Implementeren van het nieuwe Erp-systeem, SAP;
  • A-B-C analyse maken omtrent de geschikte leveranciers.
 • Door middel van het verbetervoorstel en de implementatie van het nieuwe ERP-systeem is de leverperformance naar 96,3% gestegen.
 • Presenteren van het verbetervoorstel aan het management team, directie en de stagebegeleider.

Functie

Inkoper

Leeftijd

27

Woonplaats

regio Den Bosch

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Reflex 3000, MS Office (Excel, PowerPoint, Word en Outlook)