Cornelis (Logistiek Manager )

Cornelis is afgestudeerd op het Hbo en heeft ruim 20 jaar leiding gegeven. Bovendien heeft hij ook ervaring met het opstellen van productieplanningen voor de vervaardiging van elektrotechnische kabels. Cornelis analyseert en optimaliseert graag processen binnen zijn afdeling. Zo heeft hij ervoor gezorgd dat orders efficiënter en sneller worden afgehandeld door mensen te plaatsen op basis van tempo van medewerkers en door diverse pick-zones voor klanten te ontwikkelen. Tevens heeft Cornelis een scansysteem geïmplementeerd, dat automatisch achterhaalt welke artikelserie gekoppeld is aan welke klant. Bij zijn huidige werkgever loopt Cornelis er tegen aan dat hem wordt gevraagd om processen te analyseren, waar hij vervolgens niet de mogelijkheid krijgt om zijn ideeën toe te passen. Daarom is Cornelis op zoek naar een nieuwe uitdaging, als leidinggevende, waar hij de vrijheid krijgt om zijn verbetervoorstellen daadwerkelijk te mogen implementeren.

Cornelis is een betrokken leidinggevende. Wanneer hij merkt dat een collega ergens tegen aan loopt, wat tevens van invloed kan zijn op de productie, gaat hij graag met deze persoon het gesprek aan. Hiermee is hij ook de leidinggevende die zijn medewerkers op een menselijke manier behandelt en kan hij zijn leidinggevende rol goed waarborgen. Bij onderbezetting, is hij dan ook de persoon die de collega’s op de afdeling helpt. Hij begeleidt en traint zijn medewerkers. Hiervoor heeft hij ook diverse werkinstructies geschreven die de medewerkers kunnen helpen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Verder is Cornelis een persoon die graag initiatieven neemt. Hij onderzoekt manieren om het bedrijf geld te besparen. Hiervoor voert hij gesprekken met leveranciers en achterhaalt hij welke halffabricaat het bedrijf kan vervangen. Zo heeft het bedrijf een besparing van duizenden euro’s gerealiseerd. Dit heeft hij ook gedaan door verpakkingen te hergebruiken, wat het bedrijf ook de afvalkosten heeft bespaard.

Cornelis heeft een bruto salarisindicatie van € 3.400,- op basis van een 40-urige werkweek. Hij is per direct beschikbaar.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor het aansturen van 7 logistieke- en 2 kantoormedewerkers (bij administratieve werkzaamheden);
 • Betrokken en verantwoordelijk geweest bij de aankoop van een nieuwe loods en het geheel inrichten hiervan;
 • Analyseren van klantorders;
 • Berekenen en opstellen van een werkplanning voor de logistieke- en kantoormedewerkers
 • Verantwoordelijk voor een optimale personeelsbezetting;
 • Verantwoordelijk voor het werven van nieuw personeel;
 • Schrijven van werkinstructies en huisregels;
 • Begeleiden en trainen van medewerkers in werkzaamheden en veiligheidsvoorschriften;
 • Beheren van voorraad door het analyseren en inboeken van nieuwe voorraad, voorbereiden en uploaden van loslijsten in het systeem en fouten terug te koppelen aan leveranciers.
 • Zoeken naar nieuwe toeleveranciers en het maken van heldere afspraken met als doel kostenbesparing;
 • Inkopen van transporten en maken van afspraken omtrent levertijd en prijzen met transporteurs;
 • Analyseren en optimalisatie van het magazijn;
 • Opstellen van KPI’s.

   

Functie

Logistiek Manager

Leeftijd

45

Woonplaats

Regio Maasbree

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

ERP, WMS en Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint en Outlook).