Rami (Master Data Analist)

Rami heeft een hbo-diploma Elektrotechniek op zak en nu ruim 14 jaar ervaring als Masterdata Specialist. Tijdens zijn gehele carrière is Rami verantwoordelijk voor de complete set-up tot aan de correcte afhandelingen van de gehele master-data. Als Master Data Specialist zorgt hij ervoor dat de juiste productinstelling, zich in het ERP-systeem bevinden en dat de gegevens nauwkeurig door meerdere systemen binnen de organisatie stromen. Bij een van zijn werkgevers is Rami door de manager gevraagd om lid te worden van een projectteam om nieuwe regio-codes, voor verschillende landen aan te maken voor het nieuwe ERP-systeem SAP. De organisatie had hiervoor een deadline van 2 weken. Helaas was er geen team tussen de betrokken mensen. Hierdoor kon de benodigde gegevens niet worden verstrekt op telefoonconferenties waardoor er lange vertragingen opliepen of geen reacties op de e-mailcommunicatie kwamen. Rami heeft de benodigde gegevens (database, spreadsheets, Google Maps en Wikipedia) geanalyseerd omdat dit project wereldwijd werd toegepast. Op deze manier kon Rami de codes bepalen die voor alle landen in SAP moesten worden gebruikt. Op deze manier kon de organisatie twee dagen voor deadline een UAT (User Accaptance Testing) uitvoeren, detecteren en andere kleine problemen oplossen. De verandering werden met succes geïmplementeerd op Go live-dag, waarna de programmabeheerder hem beloond heeft met herkenningspunten voor het succesvol afhandelen van dit project. Rami is op zoek naar een fulltime uitdaging als Master Data Specialist waar hij op lange termijn ook betrokken wordt om projecten te ondersteunen.

 

Met alle kennis en ervaring komt Rami over als een werknemer die analytisch zeer sterk is. Hij spreekt met veel passie over zijn functie en hij is een man met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Wanneer knelpunten in processen opspelen, betrekt Rami de juiste stakeholders om deze knelpunten structureel te verhelpen. Zo heeft Rami, bij een van zijn werkgevers ontdekt dat het uploaden van data-gegevens voor een aantal productgroepen, gemiddeld 2 tot 5 dagen duurde. Door diep te duiken in deze gegevens, kreeg hij van zijn manager al snel het vertrouwen om 95% van de gegevens zelfstandig in te voeren. Door het maken van een volglijst, kon hij het aantal tickets (stam-gegevens) per markt meten, wat ook zichtbaar was met een draaigrafiek. Als resultaat heeft hij een reductie van 95% van de kosten weten te realiseren zodat tickets op diezelfde dag nog konden worden ge-upload, voltooid en zichtbaar konden worden gemaakt voor overige dochterondernemingen.

 

Rami is per direct fulltime beschikbaar met een bruto salarisindicatie van € 3.500,- per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het ondersteunen van verschillende afdelingen waaronder Engineering, Sales, Customer Service en Logistiek omtrent het voorzien van de nieuwste productspecifieke gegevens;
  • Zorgdragen voor de correcte afhandelingen en verwerkingen van productinstellingen in het ERP-systeem;
  • Setup en onderhouden van productconfiguratie in het ERP-systeem;
  • Beheren van vraag- en leveringsstromen, douane, compliance, kostenberekeningen en verkoopprijstromen;
  • Spin in het web tussen Engineering, Sales en Markerting omtrent productspecificatie en initiele productconfiguratie.

Functie

Master Data Analist

Leeftijd

51

Woonplaats

regio Eindhoven

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Frans uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Masterdatamanagement 4BP, ServiceMax, Salceforce, Oracle, MS Office (Excel, PowerPoint en Word)