Rik (WO Starter Supply Chain)

Met een hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde op zak en momenteel in de afrondende fase van zijn Master Operations Management and Logistics, is Rik bijna klaar om de markt te bestormen. Tijdens zijn opleidingen heeft Rik meerdere projecten uitgevoerd. Zo heeft Rik door middel van data analyses een wetenschappelijk onderzoek onderzocht en herschreven. Voor zijn thesis is Rik verantwoordelijk voor het verbeteren van het sales order proces in de supply chain(demandplanning), zodat het aantal interrupted sales orders van 25% afneemt. Door middel van het afnemen van interviews en data analyses heeft Rik een simulatiemodel kunnen maken. Rik zijn onderzoek is nog niet afgerond, maar door middel van een aantal gesimuleerde cases is de verwachting dat de interrupted orders van 25% naar minimaal 15% teruggedrongen worden. Rik verwacht begin februari afgestudeerd te zijn en is zich momenteel aan het oriënteren naar de mogelijkheden voor zijn eerste carrière stappen. Hij ziet zichzelf aan de slag gaan als Demandplanner, Productieplanner of Supply Chain Analist.

Rik is cijfermatig en analytisch zeer sterk en weet zichzelf altijd door middel van data goed te onderbouwen. Dit blijkt uit de verschillende projecten die hij succesvol heeft afgerond op hbo en WO niveau. Bij Rik weet je dat de data kloppen en dat verwachtingen behaald worden. Daarnaast is Rik communicatief zeer sterk en laat hij niet makkelijk over hem heen lopen. Hij heeft altijd zijn feiten klaar wanneer hij een discussie aan gaat en tegelijkertijd een luisterend oor voor eventuele verbeteringen van zijn werk. Rik is betrouwbaar en zelfstandig. Wanneer hij een project krijgt aangewezen, weet je bij Rik dat het succesvol afgerond gaat worden, koste wat het kost. Hij heeft namelijk een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel. Dit zorgt ervoor dat hij zowel zelfstandig als in teamverband successen weet te behalen. Momenteel is Rik zichzelf aan het oriënteren op de arbeidsmarkt, waarbij hij voor uw organisatie een aanwinst zal zijn.

Rik is vanaf maart beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 2.700,- per maand op basis van 40 uur per week.

 

Werkzaamheden

  • Onderzoeken van het sales order proces in de supply chain, zodat het aantal interrupted sales orders afneemt;
  • Uitvoeren van onderzoek naar de allocatie die uitgedeeld wordt aan klanten (hoeveelheid voorraad die beschikbaar wordt gesteld voor klanten);
  • Geconcludeerd dat 25% van de interupted salesorders komt door te weinig aangewezen voorraad voor de klanten;
  • Afnemen van interviews met Demandplanners om te kijken waar de fouten liggen;
  • Analyseren van sales- en forecast data om te achterhalen waar de gebreken liggen;
  • Maken van een simolatie model voor de allocatie om te achterhalen waar winst te behalen valt;
  • Door middel van het invoeren van nieuwe parameters een nieuwe herindeling maken voor de allocatie (voorraad);
  • Gecolcludeerd dat het Demandplan niet overeenkomt met de voorraad die toegewezen wordt aan klantenl;
  • Geconcludeerd dat 25% van de interupteds komt door de allocatie. Geschat dat dit teruggebracht kan worden naar 15% of minder.

Functie

WO Starter Supply Chain

Leeftijd

25

Woonplaats

Echt

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift, Duits matig in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, SPSS, Matlab, Python, MS Office (Word, Excel(goed), PowerPoint)