Emma (Inkoper)

Emma is na het behalen van haar hbo-opleiding Oriental Languages and Communication en haar hbo-opleiding Fashion Management specialist geworden op het gebied van de Chinese cultuur en Textiel. Dit was een goede bodem om te beginnen als Category Manager van 3 kledingmerken. Dit deed ze deels in Nederland en deels in China. Hierna is ze in een dochteronderneming fulltime doorgestroomd naar Product Manager waar ze de volledige verantwoording kreeg over 1 kledinglijn. Na een periode van 3 jaar besefte ze toch dat haar interesse bij China lag en ze ging als R&D Manager aan het werk in Hangzhou. Hier heeft ze het klantenbestand in 2 jaar met 50% verhoogd van 15 naar 25 klanten. Nu ze een dochtertje heeft komt ze graag terug naar Nederland om nog steeds met textiel bezig te zijn, maar zich wel volledig te focussen op inkoop.

Emma is een rustige en duidelijke gesprekspartner die haar passie voor textiel en de Chinese cultuur al goed heeft kunnen waarmaken op werkgebied, maar dit vanaf nu verder wil doen vanuit Nederland. Doordat ze als westers contactpersoon diende in China heeft ze veel zaken gedaan met zowel Chinese, Zweedse als Nederlandse klanten, waardoor ze een goede basis in het Engels en Chinees heeft opgebouwd. Emma combineert commercie en creativiteit graag in haar takenpakket, en heeft door 5 jaar ervaring alle facetten van de textielindustrie mee mogen maken.

Emma verhuist begin januari terug naar Nederland en is vanaf medio februari fulltime beschikbaar voor € 3.800,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Volledige verantwoording over afdeling Sourcing & Development;
  • Trends bijhouden voor verbetering marktpositie;
  • Contactpersoon voor 25 klanten in China en West-Europa, waarvan ze er 10 zelf heeft geworven.
  • Ontwikkelen collecties en promotieacties voor bovengenoemde klanten;
  • Maandelijks bezoeken van beurzen en nieuwe leveranciers voor groeien bedrijf;
  • Contactpersoon voor leveranciers, fabrieken in binnen- en buitenland en klanten voor versoepelen plaatsing van orders;

Functie

Inkoper

Leeftijd

27

Woonplaats

Regio Nijmegen

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Chinees (Mandarijn)

Computervaardigheden

Adobe Illustrator, ERP Systems, MS Office: Excel, Word, PowerPoint