Martijn (Inkoper)

Martijn is een Inkoper met meer dan 20 jaar ervaring. In zijn huidige functie is Martijn Inkoper voor een bedrijf dat designmeubelen ontwerpt en produceert. Hiervoor was Martijn Technisch inkoper bij een scheepsvaartbedrijf. Hij was, samen met een team van 3 anderen verantwoordelijk voor het inkopen van separatoren, en de spare parts hiervan. Binnen deze functie onderhield Martijn het contact met leveranciers over de hele wereld, maakte hij prijsafspraken voor een jaar en het behandelen en verwerken van de inkooporders. Hiervoor was Martijn Logistiek Manager, waar hij leidinggevende was over een team van 7 man. Daarnaast was hij, als Key User SAP, verantwoordelijk voor het optimaliseren van het gehele ERP systeem (SAP). Hiervoor heeft hij alle data verzameld en geoptimaliseerd van meer dan 100.000 artikelen. Naast zijn taken als Logistiek Manager had hij ook verantwoordelijkheden als E-Commerce Manager. Binnen deze rol was hij verantwoordelijk voor het opzetten van een webshop. Tevens was hij verantwoordelijk voor de content voor een applicatie. Bij deze werkgever heeft Martijn ook een ‘vendor managed inventory’ geïmplementeerd, waarbij hij een koppeling tussen SAP en Navision heeft gemaakt. Hij is erg goed met systemen en heeft alles snel onder de knie. Hij onderhandelde daarnaast dagelijks met leveranciers wereldwijd over prijzen en levertijden. Dit deed hij onder andere met leveranciers uit China, Azië en de Verenigde Emiraten. Martijn had daarnaast ook de verantwoordelijkheid voor het beheren van de voorraad en het optimaliseren van het gehele magazijn. Omdat Martijn bij zijn huidige werk het gevoel heeft dat hij weinig eigen initiatief mag nemen is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de rol waar hij het gelukkigst is, als Inkoper.

Martijn is een accurate, rustige en sociale man. Hij heeft een zeer goed analytisch vermogen, welke goed van pas komt bij het analyseren van data en het beheren van de voorraad. Als betrouwbare en sociale man wint hij snel het vertrouwen van leveranciers en klanten waardoor onderhandelingen hem vlot afgaan. Martijn leert snel en draagt ook graag zijn kennis over. Hij overziet het algehele plaatje en denkt in teamverband.

Martijn heeft een maand opzegtermijn, is beschikbaar voor 36 uur per week en heeft een salarisindicatie van € 4.000,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Prijsafspraken maken met leveranciers;
  • Contractonderhandelingen met met leveranciers;
  • Relatiebeheer bestaande leveranciers;
  • Productverbeteringen bedenken en bespreken;
  • Implementatie nieuwe leverancier.

Functie

Inkoper

Leeftijd

48

Woonplaats

Breda

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift. Duits matig in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Exact Globe, SAP, Navision, MS Office