Mike (Supply Chain Planner)

Mike heeft in zijn carrière veel ervaring opgedaan binnen de Logistiek en Supply Chain. Hij heeft de afgelopen zeventien jaar diverse bedrijven van binnen mogen zien en mooie functies mogen bekleden. Hij is ooit begonnen als Logistics Engineer bij een Transport organisatie. Door deze keuze heeft Mike in een korte tijd grote stappen gemaakt, eerst als Supply Chain Coördinator en vervolgens als Supply Chain Planner. Omdat hij analytisch is ingesteld heeft Mike snel daarna een functie gekregen als Transport Manager. In deze rol bepaalde hij welke afspraken gemaakt werden met vervoerders en was hij continue bezig met het optimaliseren van de in- en uitgaande goederenstroom. Daarbij heeft Mike bewezen dat dit hand in hand kan gaan met structurele kostenbesparingen. In dezelfde functie heeft Mike onder andere een kostenbesparing gerealiseerd van ruim €125.000,- per jaar. In zijn laatste functie, bij een grote productieorganisatie, heeft hij verschillende afdelingen mogen ondersteunen. Hij was verantwoordelijk voor de assemblageplanning, inkopen van chemicaliën en optimaliseren van de diverse processen. Zo heeft hij een dashboard ontwikkeld waarin de orders gevolgd kunnen worden om meer inzicht en overzicht te creëren. Hier heeft hij ook een volgorde bepaling op basis van vraagdatum en prioriteit ingebouwd zodat ze veel gerichter konden voldoen aan de vraag. Door de huidige situatie omtrent COVID-19 is zijn functie helaas komen te vervallen. Hierdoor is Mike, samen met Extra Talent, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn voorkeur gaat uit naar een analytische functie waar hij zijn ervaring in kwijt kan.

 

Mike is een pragmatische en proactief persoon, met een hele brede kennis en interesse in de logistiek en Supply Chain. Hij gaat graag probleemoplossend te werk en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Doordat Mike out of the box weet te denken kan hij zijn werk efficiënter en effectiever inrichten. Mike is analytisch sterk en erg nauwkeurig waardoor hij snel verbanden legt die andere wellicht over het hoofd zien. Hij is positief kritisch en streeft in alles wat hij doet naar kwaliteit en klanttevredenheid zonder de belangen van het bedrijf uit het oog te verliezen.
 
Mike is per direct, fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €3.500,- (bespreekbaar) bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Tijdig inkopen en beschikbaar stellen van chemicalien binnen de gestelde eisen, zodanig dat productie vlekkeloos kon doorlopen;
  • Structuur en operationele werkwijze ontwikkeld;
  • Tool in Excel (combinatie van data uit Slimstock en BaaN) gebouwd welke dagelijks een up to date lijst van de inventory level, forecast en diverse exceptie status meldingen uitdraaide, waarmee effectief de inkoop georganiseerd kon worden. 

Functie

Supply Chain Planner

Leeftijd

42

Woonplaats

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift. Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Microsoft AX, BaaN, Plan&Go, Sprinter, AGP-Transport sorftware, JD Edwards, MS Excel