Laura (Supply Chain Planner)

Laura heeft ruim 5 jaar ervaring opgedaan als Supply Chain Planner bij een internationale productieorganisatie binnen de chemie. Zo is in haar functie verantwoordelijk voor het operationele inkoopproces van vaste stoffen bij leveranciers wereldwijd en gaan rechtstreeks naar de klant of ten behoeve van de eigen voorraad. Hiervoor stelt ze inkooporders op, verwerkt ze in het ERP-systeem, volgt ze op en jaagt ze indien nodig na. Omtrent lopende orders, levertijden of eventuele problemen met leveringen houdt ze nauw contact met leveranciers. Ook schakelt ze dagelijks met interne afdelingen, zoals Transport, Customer Service en Productie aangaande wijzigingen qua transport, tonnage of levertijd. Daarnaast draagt ze zorg voor het plannen en beheren van voorraden van maar liefst 3000 SKU's en houdt ze rekening met min-max voorraden. Om de leverbetrouwbaarheid te verhogen van 96% naar de bedrijfsdoelstelling van 98% voert ze analyses uit om te sturen op accurater werken en hiermee fouten te minimaliseren. Ondanks dat Laura het naar haar zin heeft bij haar werkgever, wil ze zich verder ontwikkelen binnen de Supply Chain door het aangaan van een nieuwe uitdaging. Het liefst gaat ze aan de slag als Supply Chain Planner, Productieplanner of Demand Planner. 

Laura is een sociale vrouw met een sterke persoonlijkheid. Ze is duidelijk in haar communicatie en heeft een kritisch oog. Hierdoor is ze scherpzinnig en ziet snel een oneffenheid, fout of misstand waardoor er in vroeg stadion op gereageerd kan worden. Daarnaast ligt haar kracht in plannen en organiseren waardoor ze haar werk binnen de gestelde tijd afkrijgt en eventuele 'spoedjes' tussendoor kan uitvoeren. Al met al een aanwinst voor de Supply Chain afdeling waar je mensen als Laura nodig hebt om operationele processen soepel te laten verlopen. 

Laura heeft een opzegtermijn van 2 maanden, is 36 - 38 uur per week beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.400,- per maand op basis van 40 uur per week. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het operationele inkoopproces van chemicaliën bij leveranciers wereldwijd; 
  • Zorg dragen voor het plannen en beheren van de voorraden van 3000 SKU's waarbij rekening gehouden wordt met min-max voorraden;
  • Forecasting op basis van historische data tot 2 jaar terug; 
  • Het opmaken, verwerken, opvolgen en najagen van inkooporders; 
  • Nauw samenwerken met product managers ten behoeve van afstemming omtrent de inkoop van grondstoffen; 
  • Schakelen met leveranciers omtrent lopende orders, levertijden en bij problemen met leveringen;
  • Eventuele wijzigingen met betrekking tot transport, tonnage of levertijd communiceren naar de afdeling Transport en Customer Service en Productie; 
  • Waarborgen van de leverbetrouwbaarheid en deze maandelijks analyseren; 
  • Controleren van facturen en bij verschillen schakelen met de afdeling Finance voor het aanmaken van creditnota.

Functie

Supply Chain Planner

Leeftijd

36

Woonplaats

Dordrecht

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP en MS Office; Excel, Word, PowerPoint en Outlook