Alex (Inkoper)

Alex heeft bijna 15 jaar ervaring binnen de Inkoop en Supply Chain. Binnen een productiebedrijf vervulde hij 13 jaar de rol als Supply Chain PlannerAlex was verantwoordelijk voor de operationele inkoop van grondstoffen bij leveranciers in Europa en het voorraadbeheer van grondstoffen, klantspecifieke materialen en gereed product. Ook adviseerde hij klanten over de product- en prijsmogelijkheden en verschillen in kwaliteit. Middels een intern project waarin hij recycling implementeerde bespaarde hij de organisatie ruim € 70.000,- per jaar. Alex maakte na 13 jaar de stap naar zijn huidige organisatie, een handelsorganistie in de maritieme sector. Als Operationeel Inkoper koopt hij custom made reserveonderdelen in bij leveranciers wereldwijd en zorgt dat deze binnen de gewenste tijd bij de klanten geleverd worden. Helaas heerst er bij Alex onzekerheid over zijn toekomst wegens de huidige financiële situatie van de organisatie. Met deze reden is Alex op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin hij meer toekomstperspectief heeft.

Alex is een kalme man met. Hij is leergierig en weet zich nieuwe taken en branches snel eigen te maken, wat wel blijkt uit de stappen in zijn carrière. Door zijn ICT-achtergrond is Alex bovendien een ster met ERP-systemen. Niet voor niets optimaliseert hij het systeem en is hij key-user. Alex weet het overzicht van de processen te behouden waardoor hij ook snel knelpunten en verbetermogelijkheden weet te signaleren. 

Alex heeft een opzegtermijn van één maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 3.500,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het inkopen van op maat gemaakte reserveonderdelen bestemd voor de maritieme sector;
  • Wekelijks houden van overleg met internationale leveranciers waarin de prestaties, eventuele problemen en aankomende productieplanning aan bod komen;
  • Beheren van een voorraad aan standaardproducten;
  • Contact onderhouden met leveranciers en transporteurs omtrent leverdata- en tijden;
  • Schakelen met afdelingen zoals Sales en Planning omtrent mogelijkheden en afspraken bij (dreigende) vertragingen;
  • Continue verbeteren van de processen binnen het ERP-systeem door onder andere de masterdata aan te passen.

Functie

Inkoper

Leeftijd

53

Woonplaats

Regio Den Haag

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

ERP-systemen (IFS, CERM) & MS Office; Excel (voldoende), Word en PowerPoint