Alisia (Inkoper)

Alisia heeft een afgeronde WO opleiding Business Administration en hbo Foreign Language and Literatuur. Voor haar verhuizing naar Nederland is Alisia werkzaam geweest als Inkoper bij een organisatie actief in de scheepsindustrie. Hier was zij verantwoordelijk voor het complete inkoop traject en Fleet management van 22 eigen schepen. Momenteel is Alisia werkzaam als inkoper in de hightech voor de biochemie industrie. Bij haar huidige werkgever is zij verantwoordelijk voor het inkopen van mechatronica op basis van 2D tekeningen, zowel operationeel als tactisch, Hiervoor sourced zij naar nieuwe leveranciers, voert zij onderhandelingen uit en zorgt zij ervoor dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Wegens beperkte doorgroeimogelijkheden is Alisia latent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Tactisch Inkoper binnen een technische organisatie.

Alisia haar doorzettingsvermogen is op zijn zachtst gezegd bijzonder te noemen. Voor 2017 was zij namelijk werkzaam in Taiwan waarbij zij dagelijks uren maakten van 12 uur, minimaal 6 dagen per week. Voor een 9 tot 5 mentaliteit hoef je bij haar dus niet bang te zijn. Haar introverte en bescheiden karakter is voor haar niet meer dan normaal. Wanneer Alisia successen boekt zal ze dit nooit van de daken schreeuwen. Haar successen behoren bij haar werkzaamheden en het is voor haar niet meer dan normaal dat zij hier een bijdrage in levert. Haar successen weet zij te boeken door op voorhand potentiele problemen in kaart te brengen en oplossingen voor te vinden. Haar professionele kennis van de wereldtalen Engels, Frans en Chinees zorgt er voor dat Alisia zichzelf op elk continent, bij welke leverancier dan ook, verstaanbaar kan maken. Ondanks dat zij niet heeft mogen genieten van een technische opleiding heeft Alisia een breed spectrum opgebouwd van technische producten.

Alisia is latent op zoek, heeft een opzegtermijn van 1 maand en een bruto salarisindicatie van € 3.500,- per maand op basis van 40 uur per week.

 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het operationeel en tactisch inkopen van mechatronica onderdelen voor de biochemie industrie;
  • Afspraken maken en contracten opstellen met leveranciers wereldwijd (70% europa, 30% China en Amerika);
  • Sourcen van nieuwe leveranciers omtrent nieuwe producten;
  • Contact onderhouden met de NPD afdeling omtrent de inkoop van nieuwe producten;
  • Voeren van onderhandelingen met leveranciers omtrent prijsafspraken en leveringsvoorwaarden;
  • Afroepen van grondstoffen en materialen voor de productie;
  • Contact onderhouden met leveranciers omtrent de bestellingen en leveringsvoorwaarden.

Functie

Inkoper

Leeftijd

32

Woonplaats

Weert

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Engels, Frans, Chinees, Taiwanees goed in woord en geschrift, Nederlands voldoende in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP(voldoende), Custom ERP-systeem, MS Office (Word, Excel(goed), PowerPoint)