Johan (HBO Starter Supply Chain)

Met zijn hbo-diploma Commerciële Economie op zak, staat Johan te popelen om de arbeidsmarkt te betreden. Hij heeft tijdens zijn studie, bij een technische installatiebedrijf, een onderzoek verricht naar bedrijfsprocessen. Hiervoor brengt hij adviezen uit om een omzetgroei van 15% te realiseren. Verder is hij met zijn commerciële talent een eigen onderneming gestart. Tevens is hij een kei in Excel en maakt hij analyses om cijfers met elkaar te vergelijken. Nu is Johan op zoek naar een leuke startersfunctie waar hij zijn kwaliteiten verder kan ontwikkelen. Het liefst als Junior Inkoper, waar hij aan de ene kant orders analyseert en aan de andere kant contact heeft met leveranciers. 

Johan is commercieel! Hij is een persoon die graag initiatieven neemt en doelen meteen omzet in concrete acties. Zo is hij de persoon die, om een dagje te mountainbiken met vrienden, de voortouw neemt en alles organiseert. Tevens is hij creatief en bedenkt hij passende oplossingen. Met zijn communicatieve skills werkt hij veel aan relaties, wat goed uitpakt in het onderhandelen met leveranciers. Verder is Johan analytisch en legt hij gemakkelijk verbanden om conclusies uit bepaalde cijfers te trekken.  Overigens is hij een gezellige collega om mee samen te werken. Hij steekt graag zijn handen uit de mouwen en vindt het niet erg om collega’s te ondersteunen in hun werkzaamheden.

Johan is per direct fulltime beschikbaar en hij heeft een bruto salarisindicatie van € 2.400 per maand o.b.v. 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Analyseren van de onderzoeksvraag ‘Welke marketingstrategie dient het elektrotechnisch bureau toe te passen om op effectieve manier bestaand en nieuwe klanten te benaderen met als doel een omzetgroei van 15% te realiseren in 2020;
  • Verrichten van een literatuurstudie en een veldonderzoek. Hiervoor zijn 140 vragenlijsten digitaal verstuurd en 18 diepte interviews gevoerd;
  • Concluderen dat de doelgroep vaak op een traditionele wijze benaderd wil worden. Daarom werd er sneller gebeld;
  • Adviseren om de samenwerking te intensiveren en afdelingen samen te voegen, zodat overal dezelfde werkwijze wordt gehanteerd waardoor het ook gemakkelijker is voor de klant. Tevens is er geadviseerd om een NPS-score te implementeren om een beeld te krijgen waarom klanten tevreden zijn of juist weglopen naar de concurrenten. Het laatste advies is om aan de naamsbekendheid te werken door op online gebied de reputatie te verbeteren.

Functie

HBO Starter Supply Chain

Leeftijd

25

Woonplaats

Regio Venlo

Salaris

€2.000 tot €2.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift. Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Microsoft Excel (uitstekend), SPSS statistics, Amplixs, Google Adwords, Google Analytics