Nikki (Manager Inkoop en MT-lid)

Nikki is een Manager inkoop met ruim vijf jaar ervaring in het aansturen van (meer dan 1) inkopers. Hij is een leidinggevende die gebruik maakt van de kennis en deskundigheid van zijn team. Hij luistert naar de ideeën van zijn personeel en neemt uiteindelijk zelf de beslissing. Bovendien krijgen de medewerkers van Nikki de kans om zelf aan de slag te gaan om hun ideeën uit te werken en in te voeren. Zo vergroot hij de betrokkenheid en het werkplezier van hen. Verder is Nikki een Manager Inkoop met meer dan 20 jaar inkopers ervaring. Hierdoor is hij in staat om processen m.b.t. inkoop te analyseren en te optimaliseren. Zo heeft hij bij zijn huidige werkgever een leveranciers managementsysteem (WTP) geïmplementeerd. Deze tools heeft Nikki ingezet om de leveranciers te meten en te verbeteren. Bij zijn vorige werkgever, die een inkoopomzet van € 90 miljoen had, heeft hij zijn team overtuigd om raamcontracten in te voeren. Kortom, Nikki is een manager inkoop met veel passie die zijn afdeling inkoop naar een hoger niveau tilt. Ondanks dat Nikki zijn werkzaamheden met veel plezier verricht, voelt hij zich bij zijn huidige werkgever niet meer op zijn plek. Hierdoor is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Nikki is een leidinggevende die rekening houdt met de belangen van zijn personeel. Hierdoor wordt hij gewaardeerd en gerespecteerd als Manager Inkoop. Hij is een persoon die overzicht houdt, weet wat er speelt binnen zijn team en een taakverdeling maakt door rekening te houden met de kwaliteiten van de inkopers. Tevens is hij de manager die zijn team coacht en traint om nog beter te worden in hun werkzaamheden. Denk hierbij aan onderhandelingsvaardigheden. Nikki is namelijk een kei in onderhandelen! Hiervoor heeft hij, naast 20 jaar werkervaring in het inkoopvak, de NEVI1 en NEV2 behaald. Verder zoekt hij met zijn analytische kwaliteit een manier om werkprocessen nog efficiënter in te richten. Overigens is hij een persoon die gemakkelijk communiceert en indien nodig mee veert met mensen.

Nikki heeft een opzegtermijn van een maand en een bruto salarisindicatie van € 5.900,- per maand o.b.v. 40 uur per week.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor de aansturing, begeleiding en coaching van het Inkoopteam bestaande uit (2,5 FTE);
 • Verantwoordelijk voor een optimaal inkoop van grondstoffen, personeelsdiensten, onderaanneming en facilitaire zaken (o.a. schoonmaakdiensten, bedrijfskleding, kantoormeubilair);
 • Herinrichten en professionaliseren van inkooporganisatie;
 • Opzetten en implementeren van een contractmanagementsysteem;
 • Opstellen en afsluiten van grondstofcontracten;
 • Opstellen en afsluiten van dienstencontracten, incl. service level agreements;
 • Opzetten en implementeren van een leveranciersmanagementsysteem (bijv. kwaliteitsmetingen, leverbetrouwbaarheid, klachtopvolging);
 • Selecteren van juiste leveranciers (in nauwe samenwerking met interne klant);
 • Volgen van (inkoop)marktontwikkelingen en deze vertalen naar productinnovaties;
 • Voeren van onderhandelingen;
 • Realiseren van inkoopbesparingen;
 • Opzetten, beheersen en continue verbeteren van internationale supply chain (Azië, Europa);
 • Opzetten, beheersen en continue verbeteren van voorraadsysteem voor twee productielocaties;
 • Onderhouden van leveranciersrelaties;
 • Adviseren van directie bij strategische inkoop- en uitbestedingsvraagstukken.

Functie

Manager Inkoop en MT-lid

Leeftijd

47

Woonplaats

Regio Helmond

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

BaaN (ERP-systeem), Microsoft Dynamics AX (ERP), WTP-vendor rating software en Microsoft Office.