Monique (Kwaliteitsmanager)

Monique is een zeer ervaren dame met een mooi stabiel cv. Haar ervaring wordt gekenmerkt door een combinatie van kwaliteitsborging én planning. Zo heeft zij middels haar 3,5 jaar als Masterplanner bij een foodproducent bewezen goed om te kunnen gaan met hectiek en te beschikken over analytische vaardigheden waarmee ze de forecast en productieplanning verzorgde. Aansluitend heeft Monique de afgelopen 9 jaar gewerkt als Kwaliteitsmanager, een rol waarin zij productkwaliteit en processen optimaliseert onder andere door middel van LEAN en Kaizen. Vanwege een verwachte reorganisatie is Monique latent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zij richt zich in haar zoektocht op een productie-omgeving met een functie in de planning, kwaliteit of een combinatie van beiden. 

Dat Monique over analytische vaardigheden beschikt, blijkt wel uit haar ervaring met forecasten, analyseren van verkoop- en productiedata én het optimaliseren van processen dat ze in haar huidige functie doet. Zoals in het kwaliteitsvak erg van belang is, werkt Monique zeer nauwkeurig; ze heeft oog voor details en zoekt zaken tot op de bodem uit voordat ze haar conclusies trekt. Dat wordt ook wel duidelijk door de manier waarop Monique het optimaliseren van het kleurproces bij haar huidige werkgever heeft aangepakt. Ze heeft zich eerst middels een opleiding in de materie verdiept. Vervolgens heeft zij een project opgepakt om de organisatie naar een hoger niveau te tillen door zelf metingen en trainingen te organiseren. Dit heeft ze zo professioneel aangepakt, dat haar opzet voor de trainingen als blauwdruk is gebruikt om interne collega's (verder) op te leiden. 

Monique heeft een maand opzegtermijn en zij heeft een bruto salarisindicatie van € 4.000,- per maand op basis van 40 uur per week. 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het bewaken en verbeteren van de productkwaliteit;
  • Adviserende rol omtrent specificaties en keurnormen bij het opzetten van een nieuwe lijn; 
  • Samen met collega's van ontwerp en verkoop bezoeken van klanten om kwaliteitsnormen en duidelijke richtlijnen hieromtrent op te zetten;
  • Uitvoeren van interne audits;
  • Opstellen van een kwaliteitshandboek inclusief normen productiekwaliteit; 
  • Opzetten van verbeterteams om door middel van de LEAN-methode optimalisaties door te voeren;
  • Dagelijks overleg met de Teamleider Productie om output-cijfers te bespreken;
  • Met behulp van de Kaizen-methode signaleren en doorvoeren van verbeterslagen;
  • Afhandelen van klachten;
  • Klachtenanalyse.

Functie

Kwaliteitsmanager

Leeftijd

49

Woonplaats

Regio Eindhoven

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Pools goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, EVO, PBI, Lucidchart, MS Office (Excel, Outlook, Word, Visio)