Tomas (HBO Starter Technische Bedrijfskunde)

Tomas is een HBO starter Technische Bedrijfskunde. Stil gestaan tijdens zijn studies, heeft hij absoluut niet. Zo heeft hij verschillende bijbanen gehad. Naast zijn bijbanen heeft Tomas verschillende (maar liefst 8!) stages en projecten mogen doen bij veelal (technische) organisaties. Hij heeft verschillende processen onder de loep mogen nemen zoals bijvoorbeeld de inpak-, en ompakafdeling van een organisatie in kaart gebracht en hiervoor procesverbeteringen aangedragen aan de hand van Lean methodieken. Hiernaast heeft hij ook gekeken naar het proces om omsteltijdreductie te realiseren. Hiervoor heeft hij het proces van klant specifieke producties in kaart gebracht, geanalyseerd en de impact van de knelpunten beschreven. Ook heeft hij een verbeterplan aangedragen. In weer een ander onderzoek heeft de optimale machine instellingen onderzocht en bepaald. Hierdoor was er een mogelijke reductie in afvalstromen van 500ton per jaar, wat leidde tot kostenreducties. Tomas heeft daarnaast ook een onderzoek gedaan naar de preventieve onderhoudscyclus en deze geoptimaliseerd om een reductie in stilstanden te realiseren. Hier is toen, voor de onderhoudsrondes een verbeterplan geschreven. Dit heeft hij ook doorgevoerd in SAP. Als afstudeerproject heeft Tomas een onderzoek gedaan naar de kwaliteitsproblemen binnen een technische organisatie. Hij heeft deze problemen weten te reduceren met een verwachting van 50%. Hij heeft een verbeterplan aangedragen hoe deze knelpunten kunnen worden opgelost waardoor het proces beter loopt. Nu hij met een 8.5 is afgestudeerd, staat Tomas in de startblokken om een eerste uitdaging aan te gaan!

Tomas is een zeer hardwerkende, loyale jongeman. Zijn analytische aard zorgt ervoor dat hij alle knelpunten snel ziet maar vooral overal een oplossing voor heeft/bedenkt. Hij doet grondig onderzoek en experimenteert graag zijn bevindingen. Excel is voor hem een handige tool, hier is hij zeer sterk in. Hiernaast is Tomas zeer vriendelijk en werkt graag in groepsverband, maar ook prima alleen.

Tomas is per direct, fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €2.700 bruto per maand.

Werkzaamheden

  • In een periode van twintig weken onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteitsproblemen en deze gereduceerd met naar verwachting 50%;
  • Onderzoek gedaan naar de knelpunten in de kwaliteit;
  • De impact bepaald van de knelpunten;
  • Verbeterplan aangedragen om deze knelpunten op te lossen waardoor het proces beter loopt.

Functie

HBO Starter Technische Bedrijfskunde

Leeftijd

22

Woonplaats

Etten-Leur

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MS Office (Excel zeer goed).