Benjamin (Operations Manager)

Benjamin heeft ruim 15 jaar ervaring binnen de Supply Chain waarvan het grootste gedeelte binnen technische productiebedrijven. De afgelopen 9 jaar is Benjamin als Operations Manager actief binnen een organisatie dat medisch apparatuur ontwikkelt en produceert. Hij is hier verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en verbeteren van alle supply chain processen van bestaande en nieuwe producten. Benjamin maakt hierbij prijs- en leverafspraken met leveranciers in Azië en ziet vervolgens toe op de naleving hiervan. De producten worden continue verbetert door de R&D afdeling en met imput van het team van 5 Engineers die Benjamin tevens aanstuurt. Hiervoor onderzoekt hij de impact die het heeft op de kostprijs, de productie en het transport alvorens hij deze in samenwerking met de leveranciers doorvoert. Hoewel Benjamin zijn functie met veel plezier uitvoert, wilt hij op korte termijn verhuizen naar de omgeving van Leiden. Met de reden staat hij open voor een nieuwe uitdaging in deze regio.

Benjamin is een gedreven man en een echte techneut. Dit begon al tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde waarna zijn technische kennis met de jaren verder werd uitgebouwd. Daarnaast kennen ERP-systemen ook geen geheimen voor hem en implementeerde hij deze binnen meerdere organisaties. Benjamin weet vanuit zijn positie alle processen te overzien en van A tot Z op te zetten en daarnaast draagvlak te creeëren voor strategieën.

Benjamin heeft een opzegtermijn van één maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.200,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren en verbeteren van alle supply chain processen, vanaf de producent in Azië tot de klant in de BeNeLux;
  • Opstellen van de master productieplanning en de demandplanning;
  • Aansturen en samenwerken van een technisch team van 5FTE;
  • Maken van prijs- en productieafspraken met leveranciers in Azië;
  • Leveranciersmanagement van ruim 200 internationale leveranciers;
  • Bezoeken van leveranciers in Azië om de prestaties en nieuwe productiemogelijkheden te bespreken;
  • Deel uitmaken van het MT en bijbehorende meetings bijwonen;
  • Dagelijks schakelen met interne- en externe partijen zoals klanten, leveranciers en Engineers om de processen in goede banen te leiden;
  • In samenwerking met de R&D afdeling opzetten en uitvoeren van verbeteringen van de huidige producten, hierbij ook onderzoeken wat de impact is op de kostprijs, manier van produceren en verschepen.

Functie

Operations Manager

Leeftijd

42

Woonplaats

Amsterdam

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP R/3, SAP Business for one, Baan 4c, Navision/Dynamics, Iris, MS Office, Excel, Powerpoint, Word