Kyle (WO Starter Supply Chain)

Met zijn onderzoek naar de optimale opslagstrategie voor het omni-channel warehouse van een logistieke dienstverlener heeft Kyle zijn diploma Supply Chain Management weten te behalen. Naast deze ervaring bij een grote internationale organisatie, heeft Kyle ter afronding van zijn hbo-studie stagegelopen bij een kleiner familiebedrijf. Hier heeft hij door middel van interviews en data-analyse concrete verbeteringen in het totale proces van aanvraag tot en met uitvoeren én facturatie weten aan te bevelen. Door middel van deze aanbevelingen heeft zijn stagebedrijf de gemiddelde doorlooptijd met wel 40% kunnen reduceren. Nu Kyle zijn Master-diploma heeft behaald, is hij klaar voor een fulltime baan. Zijn voorkeur gaat uit naar een rol gericht op het projectmatig verbeteren van processen zoals in een functie als supply chain of logistiek engineer. 

Naast zijn sterke analytische vaardigheden heeft Kyle gedurende zijn studie veel kennis opgedaan over het keten-denken. Hierdoor is hij zeer goed in staat te doorgronden welke impact bepaalde acties hebben, niet alleen op het betreffende proces, maar ook op andere schakels in de keten. Daarnaast begrijpt Kyle dat niet alleen theoretische modellen en high end systemen van invloed zijn op de processen. Ook het menselijk aspect verliest hij niet uit het oog. Bovendien is Kyle een prettige gesprekspartner die vanwege zijn capaciteiten en motivatie nieuwe zaken snel eigen weet te maken. 

Kyle is per maart fulltime beschikbaar en hij heeft een bruto salarisindicatie van € 3.000,- per maand. 

Werkzaamheden

  • Uitvoeren van onderzoek naar opslagstrategieën voor een omni-channel warehouse met als doel het efficiënter inrichten van het pickproces én het beter benutten van de opslagcapaciteit;
  • Uitvoeren van literatuuronderzoek naar diverse opslagstrategieën;
  • Voeren van interviews met betrokken partijen waaronder stock control, picking en engineers;
  • Uitvoeren van data-analyses om knelpunten in kaart te brengen;
  • Door middel van data-analyses in Excel aantonen van meest bestelde combinaties;
  • Schrijven van een adviesrapport gericht op het herinrichten van het warehouse waarbij correlated storage en een overstap naar een onderverdeling op basis van locatietype in plaats van productcategorie de oplossing biedt. 

Functie

WO Starter Supply Chain

Leeftijd

25

Woonplaats

Regio Eindhoven

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Custom ERP, Salesforce, Magento, SPSS, MS Office (Excel, Word, Visio, PowerPoint, Outlook)