Bart (Inkoper)

Bart heeft ruim 11 jaar ervaring opgedaan binnen de supply chain en inkoop onder andere in leidinggevende functies als MRO Manager en Senior Buyer. Hij in het bezit van zijn NEVI-1 diploma.
Binnen zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de  inkoopafdeling en geeft leiding aan 4FTE. Hij draagt zorg voor de inkoopprocessen van goederen, materialen en diensten en beheert een optimaal voorraadbeheer. Hiervoor voert hij analyses uit en stelt rapportages op. Dagelijks staat hij in contact met leveranciers wereldwijd en onderhoud hij bestaande relaties. Daarnaast zoekt hij naar nieuwe leveranciers en voert de onderhandelingen uit omtrent prijs en leveringsvoorwaarden in samenwerking met de Inkoop Manager. Ook de leveranciersbeoordelingen en het bewaken van de leverbetrouwbaarheid behoort tot zijn takenpakket. Bovenal neemt hij ook de leiding in projecten op het gebied van proces en kostenoptimalisaties. Zo heeft hij inkoopvoordelen gerealiseerd door middel van een ABC-analyse en vanuit daaruit inkopen te clusteren. Ondanks dat hij het naar zin heeft bij zijn huidige werkgever, is het contrast tussen een handelsonderneming of productieorganisatie voor hem zo groot, dat hij weer bij een productieorganisatie aan de slag wil. Met deze reden is Bart op zoek naar een nieuwe uitdaging als Senior Inkoper, Hoofd Inkoper of Inkoop Manager.  

Bart is een sociale man met een open houding en heeft uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kan goede gesprekken met hem voeren en de diepte ingaan, wat hem een zeer fijne gesprekspartner maakt. Hij is een people manager die graag dichtbij zijn collega's staat en oprecht betrokken is. Ook wanneer er iets speelt op persoonlijk vlak. Hij houdt er een sportief leven op na en vind gezondheid belangrijk. Daarnaast is het een gezinsman en hecht veel waarde aan de band met zijn vrouw en dochter. 

Bart heeft een opzegtermijn van een maand, is fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van € 4.500,- bruto per maand. 

Werkzaamheden

  • Eindverantwoordelijke voor de afdeling Inkoop en geeft leiding aan 4FTE;
  • Het voeren van sollicitatie,- beoordelings,- functionerings,- en exitgesprekken;
  • Verantwoordelijk voor de inkoopprocessen ten behoeve van het inkopen van goederen, materialen en diensten tot € 200.000 per week; 
  • Het voeren van de onderhandelingen met leveranciers omtrent prijs en leveringsvoorwaarden in samenwerking met de manager; 
  • Sourcen van nieuwe leveranciers;
  • Het bewaken van de leverbetrouwbaarheid; 
  • Zorg dragen voor het leveranciersbestand en het managen van de relaties; 
  • Uitvoeren van leveranciersbeoordelingen;
  • De leiding nemen in projecten op het gebied van proces- en kostenoptimalisatie;
  • Dagelijks schakelen met interne afdelingen, zoals Voorraadbeheer, Sales, Magazijn, Kwaliteit.

Functie

Inkoper

Leeftijd

57

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift

Computervaardigheden

SAP, Maximo, overige ERP-systemen en MS Office; Word, PowerPoint en Excel