Fred (Material Planner)

De afgelopen jaren is Fred werkzaam geweest als planner, waarvan 20 jaar bij dezelfde productieorganisatie. In 2000 is hij bij deze organisatie gestart als korte termijn planner en doorgegroeid tot operationeel inkoper. Na vier jaar heeft hij wederom een stap gemaakt en is hij verder gegaan in de rol van senior planner. Fred beschikt hierdoor over ruime ervaring op het gebied van planning, voorraadbeheer en het inkopen van goederen. Bovendien is hij betrokken geweest bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem en heeft hij meegewerkt aan het optimaliseren van verschillende processen binnen de organisatie. Zo heeft hij bijgedragen aan een project gericht op het verminderen van de workload in het productieproces. Na 20 jaar is helaas de vestiging gesloten om strategische redenen. Fred had de mogelijkheid om op een nieuwe vestiging te starten, maar de reisafstand maakte dit niet mogelijk. Nu is Fred werkzaam bij een kunststofproducent waar hij wederom een plannersfunctie vervuld. Echter past de huidige bedrijfscultuur hem niet goed en is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Fred vindt het belangrijk dat er sprake is van een prettige werksfeer en dat hij zich naast planning, bezig kan houden met het optimaliseren van processen.

Dankzij de verschillende optimalisatieprojecten waar Fred bij betrokken is geweest, heeft hij een sterk analytisch denkvermogen weten te ontwikkelen. In zijn werk is Fred graag in contact met mensen. Van het sparren met collega’s krijgt hij energie en hij voelt zich dan ook het meest op zijn plek in een rol waarbij hij continu aan het schakelen is met diverse partijen. Daarbij is hij in staat om anderen te enthousiasmeren en kan hij nieuwe processen goed uitleggen. Bovendien is Fred loyaal, wat blijkt uit zijn lange dienstverband bij zijn vorige werkgever.

Fred heeft een opzegtermijn van één maand en is beschikbaar voor 36 uur per week. Zijn salarisindicatie is € 3.500,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Maken van korte en lange termijn productie- en materiaalplanningen;
  • Verwerken van productieorders;
  • Onderhouden van contact met klanten;
  • Onderhouden van contact met leveranciers
  • Overleggen met betrokken afdelingen intern;
  • Inkopen van materialen.

Functie

Material Planner

Leeftijd

54

Woonplaats

Regio Heythuysen

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift, Engels goed in woord en geschrift, Duits goed in woord en matig in geschrift.

Computervaardigheden

ERP, C&DS TOC, MS Office (Excel, Word, Powerpoint en Outlook)