Thijs (Inkoper)

Met ruim 20 jaar ervaring als Inkoper is Thijs met recht een ervaren Inkoper te noemen. Op dit moment is Thijs werkzaam bij een technische productieorganisatie waar hij al ruim 10 jaar de operationele inkoop voor zijn rekening neemt. Naast het plaatsen en bewaken van inkooporders, onderhoudt hij nauw contact met leveranciers uit binnen- en buitenland en vormt hij bovendien een belangrijke schakel tussen verschillende afdelingen intern. Zo werkt hij nauw samen met onder andere de afdelingen Logistiek en Engineering. Daarnaast monitort hij aan de hand van KPI ’s de leveranciersprestaties en is hij, mede vanwege zijn ervaring, een belangrijk en zeer gewaardeerd aanspreekpunt voor zijn collega’s. Hoewel Thijs zijn werk met heel veel enthousiasme uitvoert, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit heeft te maken met de geplande verhuizing van zijn werkgever. Een rol waarbij hij zich wederom kan richten op de operationele inkoop, eventueel in combinatie met een tactische rol past hem het beste.

Dat Thijs een loyaal persoon is, blijkt wel uit zijn lange dienstverband bij zijn huidige werkgever. Bovendien werkt hij, onder andere vanwege zijn sociale karakter, het liefst in teamverband en hecht hij veel waarde aan een open en informele werksfeer. Zijn kritische blik en ervaring zet hij in om zowel zichzelf, zijn collega’s als de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Zo is hij ook nauw betrokken bij het inwerken van nieuwe collega’s. Daarnaast is Thijs niet snel van zijn stuk te brengen, wat zeker goed van pas komt in zijn werk als Inkoper.

Thijs is fulltime beschikbaar en heeft een opzegtermijn van één maand. Zijn salarisindicatie is € 4.850,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het operationele inkoopproces.
  • Plaatsen van inkooporders;
  • Monitoren van inkooporders;
  • Signaleren van afwijkingen en in gang zetten van de juiste acties bij lever- en kwaliteitsproblemen;
  • Onderhouden van contact met leveranciers uit binnen- en buitenland;
  • Monitoren en beoordelen van KPI 's en leveranciersprestaties;
  • Bijwonen van wekelijks terugkerend multidisciplinair overleg;
  • Schakelen en onderhouden van contact met diverse afdelingen intern, waaronder Logistiek en Engineering. 

Functie

Inkoper

Leeftijd

50

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels goed in woord en geschrift. Duits goed in woord, voldoende in geschrift.

Computervaardigheden

Baan 5V, SAP, MS Office (Excel, Word en Outlook)