Peter (Technisch Inkoper)

Peter heeft ruim 12 jaar ervaring op het gebied van inkoop. Bij zijn huidige werkgever, een metaalbewerker, is Peter werkzaam als technisch inkoper waar hij zich voornamelijk bezighoudt met het voeren van prijsonderhandelingen met internationale leveranciers en het sourcen naar nieuwe leveranciers. Daarnaast richt Peter zich op verbeterprojecten. Een voorbeeld hiervan is een project waar werd gezocht naar een efficiënte en kostenbesparende oplossing voor het verstrekken van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan operators. Peter heeft gezocht naar een nieuwe leverancier voor deze materialen en heeft op die manier € 17.000,- kunnen besparen. Momenteel merkt Peter dat hij teveel tijd kwijt is met operationele taken waar hij zich liever zou focussen op verbeterprojecten. Na ruim 2,5 jaar bij zijn huidige werkgever is Peter daarom latent beschikbaar.

Peter is gestructureerd en nauwkeurig. Wanneer hij zich stort op een project verzamelt hij eerst alle informatie zodat hij een duidelijk overzicht heeft en kan zo heel snel links leggen om tot een passende oplossing te komen. Daarnaast vindt hij het fijn als al zijn zaken op orde zijn, zo is op zijn computer alles netjes gesorteerd in mapjes. Daarnaast gaat Peter doelgericht te werk. Hij vindt het prettig als een project een duidelijk doel is waar naartoe gewerkt kan worden. Hij zal dan ook altijd afmaken waar hij aan begint. 

Peter is voor 40 uur per week beschikbaar. Hij heeft een maand opzegtermijn en heeft een bruto salarisindicatie van € 4.500,- per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Voeren van prijsonderhandelingen met internationale leveranciers;
  • Opstellen van raamcontracten;
  • Beheren van de voorraad;
  • Sourcen van nieuwe leveranciers;
  • Initiëren van verbeteracties;
  • Uitvoeren van operationele inkooptaken.

Functie

Technisch Inkoper

Leeftijd

49

Woonplaats

Boxmeer

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Mes, Navision, MS Office (Excel, Word, Outlook, Powerpoint)