Dirk (Inkoper)

Enkele jaren na het afronden van zijn mbo-opleiding, is Dirk in 2016 aan de slag gegaan als Product Specialist bij een handelsorganisatie. In deze functie heeft hij zijn eerste stappen als Inkoper gezet. Dit is zo goed bevallen dat hij binnen de organisatie door heeft kunnen groeien naar fulltime Inkoper. Zijn operationele taken werden al snel uitgebreid en zo hield hij zich ook bezig met het zoeken naar nieuwe leveranciers, het voeren van onderhandelingen en het afsluiten van inkoopcontracten. De organisatie begon de groeien en dat bracht de nodige veranderingen met zich mee. Als gevolg daarvan veranderde ook zijn functie dusdanig dat Dirk besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan als Contractmanager. Echter kwam hij er al snel achter dat hij het inkopen mistte en zo is hij vervolgens terecht gekomen bij zijn huidige werkgever. Dirk is op dit moment als enige Inkoper verantwoordelijk voor de afdeling. Dirk komt het beste tot zijn recht binnen een kleinere organisatie waar hij veel vrijheid krijgt in zijn functie. Om die reden is hij dan ook latent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Inkoper.

Wie met Dirk aan het onderhandelen is, zal merken dat hij zich niet snel gewonnen geeft. Hij is dusdanig commercieel ingesteld dat hij altijd probeert om de beste deal te sluiten. In zijn vrije tijd houdt hij zich dan ook graag bezig met het in- en verkopen van diverse producten. Dirk is bovendien een echte doorpakker. Hoewel hij voor bepaalde acties echt wel de nodige analyses erop los laat, handelt hij vaak ook op gevoel en pakt hij graag door. Bovendien zien collega’s Dirk als een gezellige jongeman die altijd een positieve bijdrage levert aan de sfeer binnen het team, 

Dirk is fulltime beschikbaar en heeft een opzegtermijn van één maand. Zijn salarisindicatie is € 3.350,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Plaatsen van inkooporders aan de hand van forecasts;
  • Onderhouden van contact met leveranciers over levertijden en -voorwaarden;
  • Zoeken naar nieuwe producten ter uitbreiding van het assortiment;
  • Zoeken naar nieuwe leveranciers;
  • Onderhandelen over prijs- en leverafspraken met leveranciers;
  • Afsluiten van inkoopcontracten;
  • Verbeteren van de bestaande inkoopprocessen;
  • Uitvoeren van diverse analyses, zoals kostenanalyses en marktanalyses.

Functie

Inkoper

Leeftijd

27

Woonplaats

Den Bosch

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Exact, Custom ERP, MS Office (Excel, Word en Outlook)