Matthias (Technisch Inkoper)

Matthias is een Tactisch/Strategisch Inkoper met meer dan 31 jaar inkoop ervaring. Na het afronden van zijn stage is hij bij hetzelfde productiebedrijf aan de slag gegaan als inkoper. Hier heeft hij zowel Nevi 1 als Nevi 2 met succes weten af te ronden. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot technisch inkoper waarbij hij na 12 jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. Hierna heeft hij diverse functies van Inkoop Coördinator tot Hoofd Inkoop gehad binnen voedings- en technische productiebedrijven. Hij is verantwoordelijk geweest voor teams tot 5 inkopers. Bij meerdere organisaties heeft hij onderhandeld met nieuwe en bestaande leveranciers op zowel nationaal als internationaal niveau. Zo heeft hij ook meerdere malen in buitenlandse vestigingen moeten werken zoals in Italië, Duitsland en zelfs de Verenigde Staten. Tevens heeft hij ervaring met het reduceren van kosten van producten door in samenspraak met productontwikkeling te kijken naar nieuwe grondstoffen of pijnpunten. In 2015 heeft Matthias een eigen onderneming opgezet, maar deze is niet lucratief genoeg. Na een halfjaarlijkse project bij een grote technische productieorganisatie wil hij zijn passie als Inkoper weer oppakken. Daarom is hij per direct op zoek naar een organisatie die hij verder kan helpen.

Matthias is een ervaren, nuchtere man met goede communicatieve vaardigheden. Door zijn ervaring weet hij wat er speelt binnen de organisaties. Tevens is Matthias analytisch sterk en commercieel ingesteld. Zo gaat hij met productontwikkelaars in gesprek om te kijken waar de pijnpunten zitten qua kosten om deze te optimaliseren. Door zijn natuurlijke rustige communicatie is hij makkelijk benaderbaar door collega’s en tegelijkertijd een gedegen gesprekspartner voor leveranciers. Hij gaat dan ook altijd voor de win-win situatie waardoor er sterke en lucratieve samenwerkingen geboren worden. Verder vindt Matthias het belangrijk om verantwoordelijkheid en vrijheid te krijgen binnen een organisatie. Door zijn ruime ervaring zal Matthias ongetwijfeld een meerwaarde zijn binnen iedere inkoop afdeling.

Matthias is per 1 september fulltime beschikbaar en heeft een bruto salarisindicatie van € 4.000,- per maand op basis van 40 uur per week.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het initiële deel van uit te besteden werk in verband met de voorgenomen reductie van het aantal medewerkers in de flexibele schil;
  • Ontwikkelen programma's en rapporten in Excel met behulp van VBA;
  • Inkopen van materialen en onderdelen en onderhandelen over prijs en levertijd;
  • Bespreken van afwijkingen ten aanzien van het bestelde met leverancier en het bewaken van de levertijden en nemen van actie indien nodig;
  • Het maken van inkooporders en verwerken van inkoopadviezen;
  • Uitbesteden van oppervlakte behandelingen en mechanica;
  • Opbouwen van een relatie met de belangrijkste leveranciers in samenwerking met je collega van inkoop;
  • Leveren van een bijdrage aan het verbeteren van interne en externe inkoop en logistieke processen.

Functie

Technisch Inkoper

Leeftijd

59

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

x