Ronald (Productieplanner)

Ronald heeft inmiddels ruim 16 jaar ervaring op het gebied van planning. Bij zijn huidige werkgever, een chemische productieorganisatie, is Ronald werkzaam als Planner waar hij een zeer breed takenpakket heeft. Zo houdt hij zich onder andere bezig met het maken van de productie- en materiaalplanning voor ongeveer 20 productielijnen en het plannen van het transport. Hij staat in nauw contact met de werkvoorbereider over de materiaalplanning en hij onderhoudt contact met zijn eigen klantenbestand over de status van leveringen. Hij heeft een bestand opgezet waar alle artikelen in staan en op basis van dit bestand maakt Ronald de capaciteitsplanning. Daarnaast beheert Ronald de voorraad van meer dan 40.000 verschillende artikelen en stuurt hij 25 werknemers aan op de sociale werkplaats. Mocht hij nog tijd over hebben dan springt hij bij waar nodig en begeleid hij studenten met afstudeerprojecten. Ronald is na 11 jaar bij zijn huidige werkgever toe aan een nieuwe werkomgeving en is daarom latent beschikbaar. Hij is op zoek naar een veelzijdige functie met veel dynamiek.

Ronald is cijfermatig goed en ziet graag het nut van iets in. Hij vind het leuk om met planningen te puzzelen en er voor te zorgen dat alles zo goed en efficiënt mogelijk verloopt. Hij houdt zich ook bezig met kostprijs calculaties voor bijvoorbeeld grondstoffen en materialen. Hij wil namelijk vooraf precies weten of zijn werk zin heeft en of de kostprijs bijvoorbeeld in het totaalplaatje past. Ronald kan goed overweg met ERP-systemen, zo heeft hij bij zijn vorige werkgever Navision geïmplementeerd. Ronald is een open en directe man, hij kan goed met medewerkers van alle afdelingen overweg, maar wanneer hij iets wil zal hij er niet omheen draaien. Collega’s weten dus altijd precies wat ze aan Ronald hebben. Als laatste is Ronald flexibel. Hij is er niet vies van om bij te springen waar nodig, zo helpt hij soms ook mee in de productie of bij het laden en lossen.

Ronald is voor 40 uur per week beschikbaar. Hij heeft een maand opzegtermijn en heeft een bruto salarisindicatie van € 4.100,- per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Maken van de productieplanning voor ongeveer 20 productielijnen;
  • Maken van de materiaalplanning;
  • Plannen van transport;
  • Contact onderhouden met de werkvoorbereider over de materiaalplanning;
  • Maken van de capaciteitsplanning;
  • Contact onderhouden met klanten uit eigen klantenbestand over de status van leveringen;
  • Monitoren en beheren van de voorraad;
  • Aansturen van 25 werknemers van de sociale werkplaats.

Functie

Productieplanner

Leeftijd

53

Woonplaats

Eindhoven

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Navision, Exact, MS Office (Excel, Word, Outlook, PowerPoint)