Ronnie (Werkvoorbereider)

Ronnie heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring als Werkvoorbereider. Bij zijn huidige werkgever, een machinefabriek, is Ronnie werkzaam als Werkvoorbereider Mechanisch waar hij zich bezig houdt met de werkvoorbereiding voor prototypes en het reviseren van ingeruilde machines. Voor de prototypes gaat hij op zoek naar geschikte leveranciers en hier koopt hij materiaal en halffabricaten in. Zo heeft hij bijvoorbeeld € 38,- per machine kunnen besparen door handvaten van een ander soort materiaal te bestellen. Naast de werkvoorbereiding voor de prototypes houdt Ronnie zich bezig met het maken van prijsafspraken en afspraken over levertijden met toeleveranciers. Ook onderhoudt Ronnie het contact met klanten over technische vraagstukken. Hij vindt de dynamiek in zijn functie erg leuk en houdt ervan om uit te zoeken hoe hij de kostprijs van de machines kan verlagen. Momenteel zijn er veranderingen in de bedrijfsvoering en wordt de functie van Ronnie steeds meer routinewerk en minder dynamisch. Dit is dan ook de reden dat Ronnie na 2 jaar bij zijn huidige werkgever latent beschikbaar is voor een nieuwe uitdaging.

Ronnie is een open en sociale man die er van houdt om gestructureerd en nauwkeurig te werk te gaan. Hij heeft bij een van zijn vorige werkgevers een heel archief opgebouwd over het onderhoud en reparaties van machines waardoor zijn collega’s alle informatie en incidentrapporten gemakkelijk terug kunnen vinden. Hij is commercieel ingesteld waardoor hij altijd op zoek gaat naar manieren om de kostprijs van een machine zo laag mogelijk te houden. Ronnie gaat doelgericht te werk en gaat ook altijd door tot zijn werk af is. Daarnaast leert Ronnie graag nieuwe dingen. Hij draait zijn hand er niet voor om om een cursus te volgen ten behoeve van zijn werkzaamheden.   

Ronnie is voor 40 uur per week beschikbaar. Hij heeft een maand opzegtermijn en een bruto salarisindicatie van € 4.000,- per maand op basis van 40 uur.

Werkzaamheden

  • Reviseren van grote machines;
  • Uitvoeren van de werkvoorbereiding voor prototypes;
  • Zorgen dat storingen worden opgelost door de juiste monteurs en materialen te regelen;
  • Verantwoordelijk voor het plaatsen van inkooporders (materiaal, hulpmachines, transport en gereedschap) en het afhandelen van deze orders;
  • Opstellen van offertes voor de sales afdeling;
  • Maken van afspraken met leveranciers, zowel prijsafspraken als afspraken rondom levertijden;
  • Contact onderhouden met (internationale) klanten en toeleveranciers om technische vragen te beantwoorden;
  • Inmeten van machines op locatie bij klanten;
  • Zoeken naar nieuwe toeleveranciers in samenwerking met de inkoper.

Functie

Werkvoorbereider

Leeftijd

47

Woonplaats

Weert

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands en Duits goed ik woord en geschrift. Engels voldoende in woord en goed in geschrift.

Computervaardigheden

JD Edwards, SAP, MKG, MS Office (Excel, Word, PowerPoint)