Elmo (Inkoper)

Elmo werkt sinds 2013 als Inkoper/Planner bij een vleeshandelaar. Hij is in zijn eentje verantwoordelijk voor het gehele inbound proces van A tot Z. Hieronder valt het inkopen, prijsbepaling, transport inplannen (rekening houdend met tijdsblokken) en voedselveiligheid. Binnen dit bedrijf komen dagelijks circa 6.200 levende varkens binnen voor de slacht, dit is verdeeld over 30 a 40 wagens. Elmo analyseert wekelijks met de directie de verkoopprijzen en bepaalt hierop de inkoopprijzen voor de varkens. Elmo schakelt veel met de transporteurs en boeren, ze hebben gemiddeld 20 transporteurs. Hij heeft initiatief genomen voor het opzetten van tijdsblokken om het proces soepel te laten verlopen. Door de tijdsblokken zijn er geen wachttijden meer waardoor er veel kosten zijn bespaard. Elmo is ook verantwoordelijk voor kwaliteitscontrole van het vlees. De reden hiervoor is dat de inkoopprijs wordt bepaald op de kwaliteit van vlees. Hij houdt na de kwaliteitscontrole de boer ook op de hoogte hiervan. Elmo mist uitdaging in zijn huidige functie en een sparringpartner, dit is ook de reden dat hij op zoek is naar een nieuwe werkgever.

Elmo is een veelzijdige man. Door zijn huidige functie heeft hij zichzelf ontwikkeld op verschillende vlakken, zoals inkoop, plannen en wet- en regelgeving bij dierenwelzijn. Hij vindt duidelijke communicatie erg belangrijk en streeft hier ook naar. Door zijn open houding is hij makkelijk aanspreekbaar. Elmo vindt het leuk om processen te optimaliseren, hier is hij dagelijks mee bezig. Een voorbeeld hiervan is het opzetten van de tijdsblokken. Hij denkt in stappen en kan zijn hoofd makkelijk koel houden in hectische situaties, hier heeft hij dagelijks profijt van bij zijn huidige werkgever.

Elmo heeft een opzegtermijn van 1 maand, hierna is hij beschikbaar voor 40 uur per week. Hij heeft een salarisindicatie van € 4.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

x

Functie

Inkoper

Leeftijd

38

Woonplaats

Zevenaar

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Duits en Spaans

Computervaardigheden

MS Office, Exact, King, Afas, Wincar, Sportlink