Ruben (Productieplanner)

Ruben is ruim 22 jaar werkzaam geweest bij een machinefabrikant in de rol van Senior Warehouse Medewerker. Hier was hij onder andere verantwoordelijk het voorraadbeheer, de administratieve verwerking in SAP en de zendingen. Hij was zelf ook veel operationeel actief op de werkvloer en heeft ervaring met het lezen van technische tekeningen. Wegens reorganisatie en het wegvallen van zijn collega’s was Ruben een nieuwe uitdaging aangegaan als Productie Planner bij een productieorganisatie van industriële apparatuur. Hier is hij samen met een collega verantwoordelijk voor de afhandeling van de klant specifieke projecten. Hier verzorgen zij de productieplanning, de materiaalplanning, de personeelsplanning over 20 medewerkers en de transportplanning voor 6 bedrijfsbussen voor. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de retourenafhandeling, troubleshooting en schakelt hij dagelijks met de projectleiders en werkvoorbereiders over de meest efficiënte en kostenbesparende wijze om het product te laten maken. Ruben heeft het naar zijn zin in zijn huidige functie, echter wegens de groei van de organisatie wordt zijn functie opgesplitst. Dit betekend voor Ruben dat hij alleen nog maar verantwoordelijk is voor de personeelsplanning en de administratieve verwerking en dat maakt dat hij een gebrek aan uitdaging ervaart. Om die reden is Ruben op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de Supply Chain. De planning, en de dynamiek die het met zich mee brengt spreekt, Ruben enorm aan. Hij is opzoek naar een organisatie waar hij zich weer aan kan binden voor de langere termijn.

Dat Ruben een loyale werknemer is, blijkt uit zijn lange dienstverband bij zijn vorige werkgever, hij bindt zich graag aan een organisatie. Ruben beschikt over een flinke dosis intrinsieke motivatie en een groot verantwoordelijkheidsgevoel, hij zal daarom altijd zijn best doen om een zo goed mogelijk resultaat te leveren en is daarbij erg secuur en nauwkeurig in zijn werk. Ruben is een gedreven, leergierig en heeft nieuwe processen snel onder de knie. Hij wil overal achter komen hoe de vork in de steel steekt, of het nou gaat om het uitpluizen van het computersysteem of het doorlopen van een proces. Hij is communicatief vaardig en sociaal aangelegd, hij vindt het belangrijk een goede relatie op te bouwen met zijn collega’s en maakt makkelijk contact met diverse belanghebbenden. Daarnaast is hij een teamplayer die niet vies is van hard werken, daar hij zelf 22 jaar actief is geweest op de werkvloer. Ruben is een mensenmens, ook in zijn vrije tijd houdt hij ervan veel mensen om zich heen te hebben en doet graag leuke dingen met zijn familie en zijn grote vriendengroep.

Ruben heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van € 3.600,- bruto per maand.       

Werkzaamheden

 • Samen met een collega planner verantwoordelijk voor de planning van klantspecifieke projecten;
 • Schakelen met projectleiders en werkvoorbereiders, inschatting maken totale productietijd, intern of extern bouwen, hoeveel medewekers per project;
 • Opstellen van de productieplanning, intern 4 productielijnen of extern inplannen;
 • Opstellen van de materiaalplanning en de personeelsplanning over 20 medewerkers;
 • Aanvragen van de benodigde materialen, monitoren van de levertijden;
 • Lezen van technische tekeningen;
 • Troubleshooting;
 • Transportplanning, 6 bedrijfsbussen inplannen;
 • Fiattering urenregistratie;
 • Verlofplanningen;
 • Retourenafhandeling;
 • Bijdragen aan procesverbeteringen;
 • Dagelijks schakelen en zoeken naar de meeste efficiente en kostenbesparende wijze.

Functie

Productieplanner

Leeftijd

44

Woonplaats

Venlo

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, Ridder, MS Office (Word, Excel, Outlook).