Jaap (Inkoopmanager)

Jaap is momenteel Assistant Purchase Manager bij een productiebedrijf en heeft nagenoeg 20 jaar ervaring in de Supply Chain als Inkoper (Executive) en Planner, voornamelijk in de medische branche. In zijn huidige functie is Jaap verantwoordelijk voor het gehele inkoopproces. Zijn taken en verantwoordelijkheden bestaan onder meer uit het sourcen van nieuwe (internationale) leveranciers en hij heeft dagelijks contact met zijn huidige leveranciers uit China over prijsonderhandelingen van grondstoffen die iedere dag anders liggen. Jaap controleert en stuurt bij deze organisatie een Operationeel Inkoper aan. Doordat de prijzen dagelijks schommelen weet hij ad hoc te schakelen met zijn leveranciers als met intern afdelingen waaronder verkoop en quality. Daarnaast is Jaap ook verantwoordelijk voor het plannen, maken en opvolgen van de assemblage orders en alle logistieke documentatie, waaronder export, import en facturaties. Tijdens eerdere werkervaringen als Inkoper of Supply Chain Planner stond Jaap in contact met internationale leveranciers uit onder meer India, Japan, Nieuw-Zeeland, Duitsland en Engeland. Jaap gaat aan de slag met het leggen van de juiste puzzel en het optimaliseren van orderstromen. Hij heeft kennis van meerdere ERP-systemen en is tweemaal betrokken geweest bij het overgaan naar een nieuw ERP-pakket. Jaap is samen met Extra Talent op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Jaap is een echte mensen mens en zoekt graag de verbinding met zijn collega’s in alle lagen van een organisatie. Hij gaat gestructureerd te werk en is een praktisch en kritisch persoon. Met deze kwaliteiten weet Jaap analyses en oplossingen te zoeken om processen te optimaliseren. Om planningen rond te krijgen pakt hij graag de telefoon op om naar zijn internationale leveranciers te bellen en afspraken te maken. Jaap kan zelfstandig aan de slag, maar is met zijn sociale eigenschappen ook zeker een echte teamspeler. Daarnaast blijft hij erg liergierig, wat onder meer blijkt uit het behalen van zijn Lean Six Sigma Green Belt certificaat.

Jaap heeft een opzegtermijn van één maand, is fulltime beschikbaar en heeft een brutosalarisindicatie van € 4.400,- per maand.

Werkzaamheden

  • Inkopen van grondstoffen en halffabricaten bij (internationale) leveranciers;
  • Sourcen van nieuwe leveranciers;
  • Ad hoc schakelen over onder meer dagelijkse prijswijzigingen;
  • Aansturen en controleren Operationeel Inkoper;
  • Plannen, maken en opvolgen van assemblage orders;
  • Controleren en accorderen van logistieke documentaties;
  • Vervangen van de Purchase Manager in verband met langdurig verlof;
  • Schakelen met interne afdelingen;
  • Controleren en schakelen bij afwijkingen in leveringen;
  • ERP-systeem Navision.

Functie

Inkoopmanager

Leeftijd

52

Woonplaats

Breda

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Computervaardigheden

SAP, Microsoft Dynamics, Navision, Excel en Outlook