Marcel (Inkoper)

Marcel heeft ruim 20 jaar ervaring als Inkoper. Bij zijn vorige werkgever is hij begonnen als Logistiek Medewerker en na één jaar hield hij zich ook bezig met de inkoop. Al snel ging Marcel zichzelf focussen op het inkoopproces van a tot z. Hij groeide door naar afdelingschef van het bedrijfsbureau, waar hij eindverantwoordelijk was voor de logistiek en de inkoopafdeling. Momenteel is Marcel werkzaam als Inkoper bij een voormalig productiebedrijf, wat momenteel een handelsorganisatie is. Hij houdt zichzelf onder andere bezig met het zoeken naar leveranciers, opbouwen en onderhouden van relaties met leveranciers, prijsonderhandelingen en contractbeheer. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het optimaliseren van het gehele inkoopproces en heeft hij in 4 jaar tijd 30% kosten kunnen besparen op de jaarinkopen voor zijn huidige werkgever. Momenteel is Marcel latent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Inkoper.

Marcel is een loyaal persoon. Hij is momenteel 14 jaar werkzaam is bij zijn huidige werkgever en wil graag tot zijn pensioen bij zijn volgende werkgever aan de slag. Als Marcel ergens aan begint, gaat hij er ook voor. Zo neemt hij projecten en uitdagingen met beide handen aan en streeft ernaar een mooi resultaat te behalen. In hectische situaties blijft Marcel rustig en stelt hij de juiste prioriteiten. Deze rust brengt hij over op zijn collega’s en zo werken ze samen aan een oplossing.

Marcel is beschikbaar voor 32-36 uur per week. Hij heeft een opzegtermijn van één maand en een salarisindicatie van € 4.300,- bruto op fulltime basis.

Werkzaamheden

  • Kennis opdoen van de producten en bezighouden met de operationele inkoop hiervan;
  • Het huidige inkoopproces analyseren, problemen herkennen en verbeteringen opstellen;
  • Kostenbesparingsanalyse opstellen;
  • Leveranciers bezoeken en relatie opbouwen;
  • Nieuwe prijsafspraken maken en onderhandelen;
  • Zoeken naar nieuwe leveranciers;
  • Verantwoordelijk voor het contractbeheer;
  • Het geoptimaliseerde inkoopproces dankzij Maarten, heeft het bedrijf 30% kosten bespaard per jaar de afgelopen 4 jaar;
  • Na de switch van productiebedrijf naar handelsorganisatie heeft Maarten een nieuwe producent gezocht voor de producten. Daarmee prijsafspraken gemaakt. Bij deze producent kopen zij nu in. Maarten is nog bezig met dit project te evalueren en kleine knelpunten eruit te halen en te verbeteren.

Functie

Inkoper

Leeftijd

48

Woonplaats

Nijmegen

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands uitstekend in woord en geschrift. Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Excel, Word, Outlook), ERP-systemen