Luca (HBO Starter Technische Bedrijfskunde)

Luca heeft eind 2022 zijn bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond. Tijdens deze opleiding heeft hij bij diverse organisaties onderzoek gedaan in het kader van procesoptimalisatie. Zo heeft Larus onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het voorraadbeheer in het warehouse van een verhuurbedrijf. Hij heeft advies gegeven over een optimale voorraadverdeling. Daarnaast heeft hij de bedrijfsprocessen bij een technisch productiebedrijf in kaart gebracht en aan hand daarvan een verbeterplan gemaakt voor deze processen. Verder heeft hij ervaring met het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek bij een metaalbewerker waarvoor hij veel contact heeft gehad met diverse stakeholders. Als afstudeeronderzoek heeft Luca zich beziggehouden met het verminderen van de arbeidskosten bij een voedingsmiddelenproducent. Hier heeft hij een advies geschreven voor het verminderen van benodigd personeel op verschillende afdelingen binnen de organisatie. Luca heeft afgelopen jaar nagedacht over of hij nog een masteropleiding wilde volgen, maar is tot de conclusie gekomen dat hij toch graag de arbeidsmarkt wil betreden. Om deze reden is hij actief op zoek naar een uitdaging binnen de Supply Chain, het liefst in het kader van procesoptimalisatie.  

Luca is een gemotiveerde en analytische jongeman. Hij kijkt graag naar de feiten en data om daar vervolgens een conclusie uit te trekken. Hij is erg leergierig en duikt graag in nieuwe stof. Communicatief is Luca sterk. Hij weet goed de belangen van degene met wie hij communiceert te achterhalen om daarna daar op in te spelen. Daarnaast is Luca creatief in het vinden van oplossingen op bestaande problemen. Dit heeft hij meerdere malen kunnen toepassen tijdens zijn onderzoeksstages. 

Luca is in overleg beschikbaar voor 40 uur per week. Hij heeft een salarisindicatie van € 3.000,- bruto per maand op basis van fulltime. 

Werkzaamheden

De opdracht was het onderzoeken hoe het aantal FTE bij het leveren en opslaan van goederen binnen logistiek kan worden verminderd. Daarbij werkte hij samen met productie en planning om de verspillingen te identificeren. Hiervoor heeft hij de capaciteit, doorlooptijden, productievraag en productiemomenten gemeten en geanalyseerd. Ook de besturing en samenwerkingen tussen afdelingen is geanalyseerd. Op basis daarvan zijn er verbeteringen ontworpen, zoals wijzigen van de inrichting van het pand, het verminderen van wachttijden en het aanschaffen van hulpmiddelen. Uit deze verbeteringen is een advies opgesteld over de implementatie van de verbeteringen en is een mogelijke nieuwe 
planning met minder benodigd personeel opgesteld.

Functie

HBO Starter Technische Bedrijfskunde

Leeftijd

22

Woonplaats

Veghel

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

SAP, MS Office (Excel, Word, Outlook, PowerPoint)