Tom (Inkoper)

Tom is een Inkoper met meer dan 10 jaar ervaring. Bij zijn huidige werkgever is Tom verantwoordelijk voor het gehele inkooptraject. Hier doet hij het inkopen van technische producten op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Hij is verantwoordelijk voor het scouten van nieuwe leveranciers en het onderhandelen met leveranciers over prijzen, levertijden en condities. Hiernaast maakt hij maandrapportages met onder andere de forecast en de leverancier beoordelingen. Tom is daarnaast ook verantwoordelijk voor het maken van de voorraad analyses en reducties en het adviseren van project teams over leveranciers. Bij zijn vorige werkgever was Tom ook verantwoordelijk voor het implementeren van een SLIM4 systeem, ten behoeve van de demand planning. Hij was hier ook verantwoordelijk voor de overgang tussen twee ERP systemen. Tom bedoekte regelmatig leveranciers en heeft veel onderhandelingen gedaan met leveranciers uit onder andere China. Doordat hij bij zijn huidige werkgever geen uitdaging meer heeft, zoekt hij een nieuwe uitdaging, in een nieuwe omgeving waarbij hij zijn vaardigheden maximaal kan inzetten. Een omgeving waarbij hij zowel tactisch als strategisch kan inkopen, waar hij uiteraard nog meer kan leren van zijn omgeving en zijn omgeving en collega’s kan helpen. Hij werkt graag in een team.

Tom is een rustige en een prettige gesprekspartner. Hij weet goed wat hij wilt en wat hij niet wilt. Dit helpt hem ook in zijn onderhandelingsvaardigheden, hij gaat een goede onderhandeling namelijk graag aan. Hij denkt in oplossingen, voor de gehele organisatie en werkt dan ook resultaatgericht. Hij is meegaand met zijn collega’s en staat altijd klaar om te helpen. ‘Going the extra mile’ is dan ook niks nieuws voor hem. Kortom, een harde werker!

Tom heeft een opzegtermijn van 1 maand, is fulltime beschikbaar en heeft een bruto salarisindicatie van € 4.300,- per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor zowel de tactische, strategische als operationele inkoop;
  • Scouten van nieuwe leveranciers;
  • Plaatsen en opvolgen van orders;
  • Onderhandelen over voorwaarden zoals prijs, levertijd en condities met leveranciers;
  • Bezoeken van leveranciers;
  • Maken van maandrapportages voor de leveranciers met onder andere de forecasts en leveranciersbeoordeling;
  • Het maken van rapportages voor het MT, zoals voorraadrapportages en KPI's op gebied van de prestaties van de leveranciers;
  • Adviseren van projectteams over welke leveranciers te gebruiken bij nieuwe projecten op basis van prestaties van de leveranciers.

Functie

Inkoper

Leeftijd

44

Woonplaats

Breda

Salaris

€4.000 tot €4.500

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels vloeiend in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en matig in geschrift.

Computervaardigheden

SAP, JD Edwards, 7T, SLIM4, Dynamics, Exact, MS Office.