Bilal (HBO Starter Supply Chain)

Bilal is na het behalen van zijn hbo-diploma Logistiek en Economie aan de slag gegaan als voorraadbeheerder in de automotive industrie. Binnen deze functie was hij verantwoordelijk voor het voorraadbeheer van A tot Z. Van het bepalen van voorraadhoogtes, opstellen van forecasts tot het schakelen met leveranciers en productmanagers. Omdat zijn werkzaamheden van de regio Rotterdam verschoven naar de regio Utrecht, werd de reisafstand voor hem te groot. Met deze reden is Bilal op zoek naar een nieuwe uitdaging. Deze zoekt hij in de vorm van Voorraadbeheerder, Forecaster of Supply Chain Planner bij een informele organisatie met doorgroeimogelijkheden.

Bilal is een gedreven jongeman. Hij beschikt over een groot analytisch vermogen, is oplossingsgericht ingesteld en is in staat processen te verbeteren. Doordat hij out-of-the-box kan denken, heeft hij logistieke processen weten te optimaliseren en realiseerde hij tijd- en kostenbesparing. 

Bilal is per direct fulltime beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €2.650,-

Werkzaamheden

De huidige warehouseomgeving van de organisatie zat aan zijn maximale opslagcapaciteit terwijl de organisatie sterk groeiende is. Het doel van dit onderzoek was om te kijken of de opslagcapaciteit kan worden verhoogd en de productiviteit van de werknemers kan worden geoptimaliseerd. 

  • In kaart brengen van de huidige situatie 
  • Het uitvoeren van een ABC-analyse 
  • Onderzoeken van de huidige voorraadniveau's en hierin aanpassingen aanbrengen 
  • Voorraden opnieuw indelen binnen de warehouse omgeving
  • Looproutes van de Order Pickers in kaart brengen en deze aanpassen aan de nieuwe product locaties 
  • Het schrijven van een adviesrapport voor de toekomst 

Resultaat: De opslagcapciteit is met 14% gestegen en er wordt op jaarbasis ruim €100.000,- bespaard aan personeelskosten en opslagkosten.

Functie

HBO Starter Supply Chain

Leeftijd

24

Woonplaats

Rotterdam

Salaris

€2.500 tot €3.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Turks uitstekend in woord en geschrift. Duits voldoende in woord en geschrift.

Computervaardigheden

MS Office (Excel (Excellent User), Word, Outlook, PowerPoint)