De groei van Robin

8 april 2022

Robin is Team Manager voor de labels Logistiek en Supply Chain voor de Extra Talent vestiging in Amsterdam. Vier jaar geleden begon hij nog als Consultant Logistiek. "Mijn wens was om mij meer bezig te houden met strategie, de ontwikkeling van onze collega's en van de organisatie. Dit is een mooie stap in mijn carrière.” Hoe is Robin gegroeid als professional en hoe kijkt hij daarop terug? En wat is nu écht de kracht van Extra Talent? Robin vertelt zijn verhaal in de rubriek: ‘De groei van'.

Je bent net Team Manager Logistiek en Supply Chain. Hoe ben jij doorgegroeid naar deze rol? 

“Om te beginnen ben ik in september 2017 gestart bij Extra Talent als Consultant Logistiek, dat is alweer ruim vier jaar geleden. Een jaar later heb ik de stap gemaakt naar Senior Consultant Logistiek. Daar was ik verantwoordelijk voor het hele logistieke label op de vestiging, waarbij ik het team aanstuurde. Daarna heb ik in coronatijd nog een overstap gemaakt naar het label Supply Chain en sinds dit jaar ben ik verantwoordelijk geworden voor Logistiek en Supply Chain in Amsterdam als Team Manager.” 

 

Wat doe je als Team Manager? 

“Ik ben verantwoordelijk voor het laten groeien en nóg succesvoller maken van de labels Logistiek en Supply Chain. Ik geef onze Consultants de juiste handvaten, zodat ze hun werk goed kunnen doen. Mijn wens was om mij meer bezig te houden met strategie, de ontwikkeling van onze collega's en van de organisatie. Dit is een mooie stap in mijn carrière om mijzelf verder te ontwikkelen op andere gebieden dan werving en selectie.” 

Hoe heb je gezorgd dat je naar deze rol kon doorgroeien?

“Dit is in samenspraak gegaan. Ik had na vier jaar zoiets van: Ga ik nog gelukkig worden in mijn huidige rol? Dat heb ik aangegeven bij de directie en zij hebben mij richting de rol Team Manager begeleidt. We hebben de afspraken opgesteld en toen zeiden ze eigenlijk meteen: veel succes en plezier. Uiteindelijk is Extra Talent een partij die zegt: maak alles bespreekbaar en dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Ik vind dat je altijd in gesprek moet blijven met elkaar, en gelukkig biedt Extra Talent ook die mogelijkheid.” 

Robin 2

Hoe belangrijk is werk eigenlijk voor jou?

“Ik ben vader van mijn eerste dochter geworden en ik heb al een zoon, dus dat is altijd belangrijker in het leven dan werk. Voor mij is het belangrijk dat ik werk heb waarbij ik in 80% van de tijd met energie erheen ga. Dat wil ik ook voor mijn eigen team. Ik leef dus niet voor werk, maar het is wel heel belangrijk dat je energie krijgt van wat je doet.”

 

Hoe zorg je dat jouw eigen team in 80% van de tijd met plezier naar het werk gaat? 

“Extra Talent is een laagdrempelige en toegankelijke organisatie. Je kan gewoon op iedereen afstappen, of het nou het management is, directe collega's of de directie. Dat is echt onze kracht. Ik probeer die laagdrempeligheid en toegankelijkheid van Extra Talent over te nemen, zowel op zakelijk- als privégebied kun je altijd bij mij terecht. Ik wil ze de juiste tools geven om echt succesvol te worden. Verder komt het ook van de mens zelf. Recruitment vind je leuk óf niet. En als je het niet leuk vindt, word je ook niet makkelijk succesvol.” 

Robin 3

Groei en werkgeluk zijn belangrijke zaken voor Extra Talent, hoe zie jij dat terug?

“Als je klaar bent met je rol kan je doorgroeien, maar je hebt ook altijd de mogelijkheid om meer de diepte in te gaan binnen die rol. Wil je leidinggeven aan een team? Dan kun je doorgroeien naar Senior Consultant. Of wil je liever meer focussen op de sales-kant? Dan kun je jezelf daarin verdiepen. Wil je meer werken op strategisch gebied? Misschien is Team Manager dan iets voor jou. Er zijn diverse mogelijkheden en alles is bespreekbaar, zolang je het maar aangeeft.”  

We zoeken nog nieuwe collega's. Welke kwaliteiten moet je hebben als Consultant? 

“Je moet kunnen schakelen. De ene keer heb je contact met een kandidaat die net is afgestudeerd, de andere keer met een manager met meer dan 30 jaar ervaring. Je moet een mensenmens zijn en kunnen verbinden. Als je nog weinig ervaring hebt, word je van A tot Z meegenomen in het werk en word je stap voor stap zelfstandig. In ons onboardingstraject word je in drie weken helemaal klaargestoomd voor ‘the real deal’. In het traject geven Team Managers, Seniors, directieleden en andere afdelingen een training. Dus je proeft gelijk aan de hele organisatie, je leert iedereen alvast kennen.” 

 

Blijft het werk spannend?

“Je hebt heel veel variatie in het werk, en dat kan je zelf ook creëren. Je hebt veel mogelijkheden om zowel de sales- als recruitmentkant aan te schieten. Daarnaast moet je goede vacatureteksten kunnen schrijven. We zijn ook bezig met vloggen en we nemen interviews af. Op heel veel manieren proberen we de markt te bereiken en daarin heb je als Consultant ook veel mogelijkheden.”

 

Wil je potentiële nieuwe collega's nog iets meegeven? 

“We hebben een leuke mix van jong en oud in huis. Dat werkt inspirerend. Van de samenwerking tussen ervaren en minder ervaren professionals die hetzelfde doel hebben, kan je heel veel leren. Ik zou willen zeggen, kom gewoon eens vrijblijvend praten bij ons als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Dan heb je een duidelijker beeld van de mogelijkheden voor jou. Wie weet komt er wat moois uit. Het is een uur van je tijd, en misschien heb je dan wel de baan van je leven.” 

Dit was de groei van Robin

van Consultant naar Team Manager

Ben je geïnspireerd geraakt? En misschien ook nieuwsgierig of de rol van Consultant bij Extra Talent iets voor jou is? Kom gerust een keer een kopje koffie of thee bij ons drinken en wie weet heb jij straks een nieuwe uitdaging te pakken. Bekijk onze vacatures via de button en neem contact op! 

Onze vacatures