Fulltime werken en je huishouden op orde houden. Onmogelijk?

9 februari 2024

Balletjes hooghouden als een circusartiest. Daar lijkt het weleens op wanneer je een fulltimebaan hebt en daarnaast ook nog eens een huis op orde moet houden. Naast goed presteren op de werkvloer willen we ook wel thuiskomen in een opgeruimd huis. Om deze verantwoordelijkheden wat makkelijker te balanceren hebben wij wat tips voor je!

Lang leve de technologie

We leven in een tijd waar technologie niet meer weg te denken is uit ons dagelijkse leven. Die technologie kan jij gelukkig ook inzetten om je huishoudelijk werk wat te verlichten. Zo kan je apps downloaden die je helpen met het maken van boodschappenlijsten en maaltijdsplanningen. Ook kan je vaak online je boodschappen doen, dat scheelt weer een uitstapje naar de supermarkt.

Zorg voor een slimme planning

Het maken van een planning is niet voor iedereen even makkelijk. Een goede planning is echter wel de ruggengraat van een succesvol huishouden. Plan in wanneer je de boodschappen haalt, een wekelijkse grote schoonmaak doet en de planten water geeft. Niet iedereen doet dit op dezelfde manier, zoek daarom uit wat het beste voor jou werkt. Probeer digitale agenda’s, een planner of hang een weekplanning met een magneet aan je koelkast.

Huishouden Blog Afbeelding 2

Deel de lasten

Als je op jezelf woont, ben je misschien de enige in huis en zal je wat meer balletjes zelf moeten hooghouden. Als je niet alleen woont, kan je altijd overwegen om de huishoudelijke taken eerlijk te verdelen met je huisgenoten. Zorg dan wel voor duidelijke afspraken over wie verantwoordelijk is voor welke taken. Als de een altijd kookt, kan de ander misschien de was doen en opruimen. Tip: kies de taken die je het leukst vindt 😉.

Taken uitbesteden

Als je helemaal alleen bent, dus het verdelen van je lasten wat moeilijker gaat, kan je ook altijd overwegen om bepaalde taken uit te besteden. Het is altijd oké om hulp te vragen. Dit kan in de vorm van schoonmaken, boodschappen laten bezorgen of maaltijdvoorbereidingsservices. Zo win je toch weer een stukje kostbare vrije tijd terug. Let er alleen op dat dit wel wat extra geld kan kosten.

Is er bij jou al een balletje uit de lucht gevallen of lukt het nog om alles hoog te houden? Hopelijk helpen deze tips. En vergeet niet: het hoeft niet perfect en iedereen maakt fouten. Dus doe het vooral lekker op een manier die voor jou werkt.

Op zoek naar een baan waar je net wat meer tijd voor jezelf (en het huishouden) hebt?

Bekijk al onze openstaande vacatures via de button. We kijken graag mee welke baan het best bij jou past! 

Bekijk de vacatures