Overstappen naar andere werkgever in coronatijd, doen of niet?

25 september 2020

Stel jezelf deze vragen en kom erachter.

Je hebt een baan. En in deze tijd van minder vraag naar werknemers betekent het hebben van een baan; zekerheid. Maar wat als je het niet meer naar je zin hebt bij je huidige werkgever? Moet je dan wel overstappen? Het is logisch dat je twijfelt, maar jouw werkgeluk is áltijd het belangrijkst. Wij helpen je met vijf vragen om erachter te komen of je de sprong moet wagen, of niet.

Zie je mogelijkheden?

Twijfel je over je huidige werkgever? Neem een moment om even stil te staan bij de reden daarvoor. Wanneer je weet wat er scheelt, kun je samen met je werkgever een oplossing zoeken. Misschien is het mogelijk om je takenpakket aan te passen, of komt er binnenkort een andere functie vrij. Zie je echt geen mogelijkheden meer? Misschien vind je ergens anders wat je zoekt!

Luister je naar je eigen gevoel?

Vraag jezelf eens af of je nu echt gelukkig bent bij je huidige werkgever. Of zorgen mensen in jouw omgeving ervoor dat je twijfelt? Wanneer je veel stress ervaart, geen energie meer haalt uit je taken en elke dag met tegenzin achter je laptop zit, is het misschien tijd om voor je eigen werkgeluk te kiezen. Het gaat tenslotte om jou en niet om wat anderen van je werk vinden. Dus heb je een leuke nieuwe uitdaging op het oog? Doe die sollicitatie de deur uit!

Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Krijg je bij een nieuwe werkgever veel meer vakantiedagen, maar gaat je salaris erop achteruit? Bekijk goed of je rondkomt met dit inkomen. Of heb je bij een andere baan veel meer doorgroeimogelijkheden, maar moet je twee keer zo lang reizen naar kantoor? Bedenk je dat je in de toekomst wellicht weer elke dag naar kantoor reist. Heb je de afstand er dan voor over? Zet bij twijfel alle voor- en nadelen van je huidige baan op een rijtje, tegenover die leuke vacature die je hebt gezien. Zo weet je zeker of er genoeg voordelen voor jou zijn om over te stappen!

Andere Werkgever 2

Zijn er grote risico’s?

Ben je werkzaam in een sector die het tijdens de coronacrisis zwaar heeft, zoals de horeca of cultuursector? Het aantal vacatures hangt dan af van de dan geldende maatregelen. Wanneer de horeca open is, heb je meer kans op een nieuwe baan, dan wanneer alle zaken gesloten zijn. Probeer daarom de risico’s voor jezelf in te schatten. Niemand wil zijn of haar nieuwe baan snel weer verliezen. Zijn er in jouw sector wél vacatures in overvloed en is de kans dat je je baan verliest heel klein? Ga er dan voor!

Houd het thuiswerken je tegen?

Een nieuwe baan starten tijdens coronatijd kan even wennen zijn. Voorlopig is thuiswerken namelijk nog de norm. Het is daarom ook logisch dat je je afvraagt hoe je moet inwerken op afstand of hoe jij je collega’s kan leren kennen zonder hen fysiek te ontmoeten. Gelukkig zijn veel bedrijven hier nu op voorbereid en zorgen dat iedere nieuwe medewerker zich thuis voelt, ook op afstand. En je bent niet de enige, ook tijdens de coronacrisis beginnen veel mensen met een nieuwe baan!

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Weet jij na het stellen van deze vragen zeker dat je een nieuwe uitdaging zoekt die bij je past? Of weet je het nog niet helemaal zeker? Onze consultants kijken graag met je mee om te zorgen dat je de perfecte baan vindt!

Bekijk onze vacatures