Verdien jij wel genoeg als Financieel Professional? Check het nu!

15 december 2023

In de wereld van finance, waar de voertaal in cijfers is in plaats van letters, is ook de hoogte van het eigen salaris natuurlijk belangrijk. Financiële professionals, van Salarisadministrateurs tot Controllers, spelen een onmisbare rol binnen organisaties. Lees verder voor meer uitleg over de salarissen voor deze functies.

Salarisadministrateurs

Dit zijn de personen die zich dagelijks inzetten voor de juiste administratie en uitbetaling van de lonen. Salarisadministrateurs zorgen ervoor dat belastingen en premies juist en tijdig worden afgehandeld zodat de medewerkers van elk bedrijf op tijd betaald worden. Een onmisbare functie dus, maar wel eentje die vaak nog ondergewaardeerd wordt.

 

Gemiddeld verdient een Salarisadministrateur op fulltime basis met 2-5 jaar ervaring tussen de € 2.675,- en € 4.075,- bruto per maand.

 

Zo kan jij meer verdienen als Salarisadministrateur

  • Investeer in bijscholing en blijf op de hoogte van veranderingen in wet- en regelgeving;
  • Kijk of er mogelijkheden zijn om gecertificeerd te worden, dit kan jouw waarde op de arbeidsmarkt vergroten.

Accountants

Accountants zijn de poortwachters van de financiële integriteit van een organisatie. Zij nemen de bedrijfsfinanciën goed onder de loep, zorgen dat de cijfers in balans staan en zorgen dat de organisatie transparant is in het financiële landschap.

 

Gemiddeld verdient een Accountant op fulltime basis met 3-5 jaar ervaring tussen de € 3.800,- en € 4.500,- bruto per maand.

 

Zo kan jij meer verdienen als Accountant:

  • Probeer je te specialiseren in een niche zoals bijvoorbeeld forensische accountancy;
  • Bouw een netwerk op binnen de industrie en overweeg het om certificeringen zoals de Chartered Accountant te behalen.
Foto Blog Financieel (3)

Controllers

Controllers spelen een belangrijke rol bij de strategische besluitvorming en het budgetbeheer. Ze geven bedrijven financiële richting en zorgen ervoor dat de organisatie financieel gezond blijft. Controllers zijn betrokken bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen en spelen een grote rol bij het beslissen van de financiële toekomst van een organisatie.

 

Gemiddeld verdient een Controller op fulltime basis met 3 tot 5 jaar ervaring € 3.480,- en € 5.560,- bruto per maand.

 

Zo kan jij meer verdienen als Controller:

  • Laat duidelijke inzet zien om het bedrijfsresultaat te verbeteren;
  • Kijk naar mogelijkheden om verder te studeren en bijvoorbeeld een Master of Business (MBA) Administration te halen.
Foto Blog Financieel (2)

Financieel Administratief Medewerkers

Financieel Medewerkers bieden administratieve ondersteuning aan financiële afdelingen en dragen bij aan de soepele werking van dagelijkse financiële processen. Ze zijn vaak verantwoordelijk voor zaken als facturatie, debiteuren beheer en dataverwerking.

 

Gemiddeld verdient een Financieel Administratief Medewerker op fulltime basis tussen de € 2.300,- en € 2.800,- bruto per maand.

 

Zo kan jij meer verdienen als Financieel Administratief Medewerker:

  • Probeer zoveel mogelijk jouw technologische vaardigheden te verbeteren, denk aan het beheersen van boekhoudsoftware;
  • Blijf proactief en laat zien dat je wilt blijven leren en groeien, ga dan ook actief op zoek naar groeimogelijkheden binnen je organisatie.

 

Moeite met het maken van de stap naar een hoger salaris?

Onze consultants helpen jou verder! Klik op de button om alle openstaande financiële vacatures te zien die we voor jou hebben.

Bekijk de vacatures