Wat doe jij met je vakantiegeld? 5 originele tips voor jou!

2 juni 2023

Ah, vakantiegeld. Het is iets waar we allemaal naar uitkijken deze maand. Die extra financiële boost geeft je de mogelijkheid om iets te doen wat je normaal gesproken niet zou doen. Natuurlijk zijn er talloze manieren om het te besteden, maar bij Extra Talent denken we graag out-of-the-box. Daarom hebben we 5 opties voor jou op een rijtje gezet wat jij dit jaar met jouw vakantiegeld kunt doen. 

Boek een enkele reis naar Mars

We beginnen meteen met een wilde optie: waarom zou je niet een enkele reis naar Mars boeken? Elon Musk en zijn bemanning van SpaceX staan klaar om je naar de rode planeet te brengen, dus waarom zou je niet profiteren van deze gelegenheid? Oké, dit is misschien niet de meest realistische optie. Maar we kunnen er wel van dromen, toch? In plaats van Mars, kun je ook bijvoorbeeld cultuur snuiven in Italië, de zon opzoeken op Curaçao, het noorderlicht bekijken, of gewoon in Nederland op vakantie. 

Investeer in jezelf

Als je meer wilt leren en jezelf verder wilt ontwikkelen, is het investeren van jouw vakantiegeld in jezelf de perfecte optie. Denk aan het volgen van een cursus, het bijwonen van een conferentie of het aanschaffen van nieuwe boeken. Extra Talent kan je ook helpen bij het vinden van vacatures waar je nieuwe vaardigheden kunt leren en jezelf verder kunt ontwikkelen, maar dit kost jou natuurlijk niks. 😉  

Shutterstock 1447177898

Doe iets geks

Wanneer was de laatste keer dat je iets geks hebt gedaan? Gebruik jouw vakantiegeld om jouw wildste dromen te vervullen en mooie herinneringen te maken met vrienden of familie. Boek een helikoptervlucht, ga bungeejumpen, neem deel aan een wildwater-rafting trip, of boek een ballonvaart! 

Betaal je hypotheek af

Oké, dit is misschien niet de meest opwindende manier om je vakantiegeld uit te geven, maar het kan wel een slimme keuze zijn. Als je een deel van je hypotheek aflost, kun je je maandlasten verlagen en heb je meer geld over voor andere dingen. Geen hypotheek? Een beetje extra sparen kan ook geen kwaad. Daar heb je later weer profijt van. Of juist een nieuwe eettafel of tuinset voor je huis kopen. 

Geef terug aan de gemeenschap

Last but not least, overweeg om jouw vakantiegeld te gebruiken om iets terug te doen voor de gemeenschap. Doneer aan een goed doel dat jij belangrijk vindt. Of kijk wat dichterbij, zoals de lokale scoutingvereniging, of geef iemand in jouw omgeving die het zwaar heeft een steuntje in de rug. Een bloemetje of ander mooi gebaar aan iemand die het verdient, kan natuurlijk ook. Een ander blij, jij blij! 

Dus, wat ga jij doen?

Het is duidelijk dat er talloze manieren zijn om jouw vakantiegeld te besteden. Je kunt het zo saai (maar belangrijk) of juist actief maken als je wil. Laat ons weten waar jij je vakantiegeld aan uitgeeft! Wil jij nou meer tips over kantoorblessures, indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek of hoe je werk en privé gescheiden moet houden? Bekijk dan onze andere blogs.  

Onze blogs