Zo overleef jij de zomer op kantoor

30 juni 2023

De zon schijnt en de temperaturen gaan omhoog. Buiten wordt er geplonsd in zwembaden, meertjes en de zee. En jij? Jij bekijkt dit allemaal vanaf je bureaustoel door de ramen van jouw kantoor. Maar dat is helemaal niet erg! Met deze tips kom jij de zomer op kantoor moeiteloos door (en wordt het stiekem nog leuk ook). 

1. Neem iets verkoelends


Als iedereen met een koud drankje in de hand aan het strand zit, kan jij dit vast ook op kantoor. Haal voor al je collega's een lekker waterijsje. Het is verkoelend én zorgt voor gezelligheid! Of vervang je warme cappuccino's voor een koude variant. Zet de gezette koffie even in de vriezer, voeg melk, ijsklontjes en eventueel wat suiker toe en geniet van jouw ijskoffie! 

Knipsel (1)

2. Creëer een comfortabele werkplek

Ja, het is warm. Maar je kunt veel doen om de gevoelstemperatuur toch wat te laten dalen. Zit je bij een raam? Doe de zonwering dan naar beneden om de warme zon op afstand te houden. Richt daarnaast een kleine ventilator op je gezicht en zet wat zomerse deuntjes op. Met je ogen dicht en een beetje fantasie waan je je tóch op Ibiza.  

3. Pas je kleding aan

Elk jaar is het weer lastig. Wat doe je aan naar kantoor dat er professioneel uitziet, maar je niet laat wegsmelten als een ijsje? Vaak heeft een bedrijf een eigen kledingrichtlijn. Maar we geven je wel een paar tips die overal toepasbaar zijn: kies voor luchtige materialen zoals linnen, ga voor lichte kleuren, kleed je in laagjes en laat je flipflops in de kast.  

4. Plan je dag verstandig

Als de temperaturen op jouw kantoor ondanks de airconditioning in de loop van de dag toch oplopen, plan dan de taken die focus vragen in de ochtend. Op dat moment ben je nog fris en fruitig en is het makkelijker om je te concentreren. Als je ‘s middags dan toch wat verhit achter je bureau zit, kun je taken doen die minder aandacht vereisen.  

Knipsel (2)

Koel je al wat af?

Met deze tips wordt de zomer op kantoor vast makkelijker en leuker. Wil je ook goede tips over wat je kunt doen met je vakantiegeld of wil je meer lezen over de meest tenenkrommende voorbeelden van kantoortaal? Lees meer van onze blogs via de button!

Meer blogs