Ben jij Controller maar twijfel je over een nieuwe baan? “Ga altijd het gesprek aan.”

9 maart 2021

Moet ik nu wel de overstap maken naar een andere baan? Dat is een vraag die Jazzlyn, onze Consultant Controlling, regelmatig krijgt. In deze tijd is het logisch dat je goed wilt nadenken over een nieuwe stap in je carrière. Ben jij Controller en vraag jij je dit ook af? Jazzlyn geeft graag haar advies.

Vacatures zijn er niet voor niks

Misschien denk je er wel aan om te solliciteren naar een nieuwe baan. Het is daarbij vooral belangrijk dat je zorgt dat je op je plek zit, zegt Jazzlyn. “Uiteraard zijn de tijden nu onzekerder dan voorheen. Maar de vacatures die wij mogen invullen voor onze klanten zijn er niet voor niks. Bedrijven blijven goede Controllers hard nodig hebben, corona of niet.” Ondanks de coronatijd waarin we leven, is het switchen van werk dus niet per se een stap vol met risico’s.  

 

“Bedrijven hebben Controllers hard nodig, corona of niet.”

 

Een gesprek kan nooit kwaad 

Wanneer je de stap hebt gezet om een sollicitatie te versturen, word je hopelijk ook uitgenodigd voor een gesprek. Maar wat als je twijfels hebt, moet je die uitnodiging dan accepteren? Ga altijd het gesprek aan, luidt het advies van Jazzlyn. “Een kennismakingsgesprek kan nooit kwaad. Het is altijd vrijblijvend, ook voor jou. Daarom raad ik mijn kandidaten altijd aan om het gesprek aan te gaan. Dan weet je of je twijfels terecht zijn, of niet.”  

 

“Een gesprek maakt je overweging voor een overstap makkelijker.”

 

Maak indruk tijdens onlinegesprek 

Andere vragen die Jazzlyn krijgt, gaan over de sollicitatie zelf. Vooral het online solliciteren is een veelbesproken onderwerp met Controllers. “Kandidaten vragen mij: “Hoe kan ik de beste indruk maken op de werkgever tijdens een onlinegesprek?”. Wij gaan hierover met je in gesprek en geven alle tips en tricks die wij hebben. Ook is het mogelijk om digitaal een sollicitatietraining te doen bij ons.” 

 

 

Op zoek naar een nieuwe Controlling-uitdaging?

Ben jij zelf een Controller en misschien wel op zoek naar een nieuwe baan? Jazzlyn en haar collega's bespreken graag de mogelijkheden met jou. “Uiteraard verlenen wij onze kandidaten altijd eerlijk advies, zowel over een organisatie als over de huidige arbeidsmarkt. Dus ook als je twijfelt om die overstap te maken, willen wij met jou geheel vrijblijvend in gesprek en je adviseren.”

Neem direct contact op met Jazzlyn