Zo investeer jij in jouw logistieke carrière

1 maart 2024

Als logistiek professional werk je in een constant evaluerende branche. Het is daarom belangrijk om te blijven investeren in jezelf en je persoonlijke ontwikkeling. Je wil natuurlijk niet achterlopen! Wij hebben een aantal tips voor je verzameld die je kan gebruiken om bij te blijven in één van de snelst groeiende branches van Nederland.

1. Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen

Door op de hoogte te blijven van de laatste trends en technologieën binnen de branche kan jij je blijven positioneren als deskundige. Hou vakbladen, blogs, podcasts en sociale mediakanalen die gericht zijn op de logistiek in de gaten. Zo blijf je up-to-date en wie weet haal je er waardevolle inzichten uit die jij in kan zetten in jouw werk.  

2. Opleiding en cursussen

Het is altijd goed om te blijven leren! Kijk eens naar wat voor opleidingen of cursussen relevant zijn binnen de logistiek. Of je nu geïnteresseerd bent in transport, warehousing of douane, er zijn enorm veel cursussen en opleidingsprogramma’s beschikbaar waarmee jij je kennis kan vergroten.

3. Ontwikkel je vaardigheden

Naast je technische vaardigheden op orde houden, kun je ook denken aan het ontwikkelen van je soft skills. Soft skills zijn persoonlijke eigenschappen zoals communicatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en taalvaardigheid. Skills zoals leiderschap, communicatie, probleemoplossend vermogen en teamwork zijn erg waardevol in de logistiek. Je kunt hier dus tijd aan besteden om hieraan te werken.

Groeien Binnen Logistiek Foto Werken 1

4. Netwerken

Een sterk netwerk is handig om te hebben, zo kan je nieuwe perspectieven krijgen die je kunnen helpen in je functie en kansen voor jezelf ontdekken. Bouw daarom een sterk netwerk op binnen de logistiek door LinkedIn in te zetten, naar branche-evenementen te gaan of seminars bij te wonen. Wil je meer tips voor netwerken? Lees dan meer over de "do’s en don’ts van netwerken" in onze blog. 

5. Blijf zoeken naar groeimogelijkheden

Je wilt natuurlijk niet stil blijven staan in je functie. Blijf daarom altijd uitkijken naar groeikansen bij je huidige werkgever. Bied je huidige werkgever dit niet? Overweeg dan om te gaan solliciteren naar posities die wel goed aansluiten bij je langetermijndoelen.

Tijd om door te groeien?

Bekijk dan al onze logistieke vacatures door op de onderstaande button te klikken.  

Logistieke vacatures