Nick (Inside Sales Medewerker Logistiek)

Met inmiddels vijf jaar ervaring binnen verschillende aspecten binnen het logistieke werkveld heeft Nick een zeer uitgebreide kennis. Hij is begonnen als Transportplanner bij één van de grootste containerrederijen in Europa. Daar is hij na een periode van twee jaar doorgegroeid naar de functie van Inside Sales Medewerker. Daardoor weet Nick als geen ander hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor het gehele logistieke proces van A tot Z. Van het organiseren van Europese transporten tot de commerciële denkwijze erachter; Nick heeft beiden gedaan. Daarnaast heeft hij als Operationeel Medewerker op één van de grootste containerterminals van Rotterdam ook nog eens van dichtbij mogen ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Nick is op zoek naar een commerciële functie binnen een organisatie met een open cultuur waarbij er ruimte is voor ontwikkeling.

Nick is een opgewekte, nuchtere man met een passie voor de logistieke wereld. Daarnaast krijgt hij ontzettend veel energie van het creëren van nieuwe kansen in het commerciële werkveld. Zo neemt hij niet alleen graag het initiatief om projecten te initiëren en hiermee bedrijfsprocessen te optimaliseren, maar volgt hij ook graag diverse cursussen om steeds meer kennis te vergaren.

Nick is fulltime beschikbaar, heeft een salarisindicatie van € 3.400,- bruto per maand en heeft een opzegtermijn van één maand.

Werkzaamheden

  • Proactief monitoren van alle binnenkomende en uitgaande cargo voor klanten;
  • Het adviseren van klanten met betrekking tot boekingen en zich eventueel voordoende problemen zowel per e-mail als telefonisch behandelen;
  • Verzorgen van het volledige transportproces van A tot Z via verschillende modaliteiten: weg, rail of zee;
  • Coördineren en verwerken van binnenkomende boekingen;
  • Eerste aanspreekpunt voor klanten, een goede relatie met hen opbouwen en hen een zo positief mogelijke customer journey bieden; 
  • Opvragen van de benodigde (douane)documenten; 
  • Maken van invoices en deze aan de klant factureren;
  • Opmaken en controleren van de forecast.

Functie

Inside Sales Medewerker Logistiek

Leeftijd

25

Woonplaats

Hellevoetsluis

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

.

Computervaardigheden

Portbase, SAP, Ilse, Coreldraw, DAL, Adobe Dreamweaver. MS Office; Word, Excel, Outlook en Powerpoin