Richard (Hoofd transportplanner)

Richard is een ervaren man binnen de logistiek en heeft ruim 15 jaar ervaring als Transportplanner. Bij zijn huidige werkgever is hij werkzaam als Hoofd Transportplanner. Hier is hij verantwoordelijk voor het inplannen en coördineren van de distributieplanning door heel Nederland. Dit doet hij voor ruim 75 eigen trekkende eenheden. In het verleden heeft Richard de planning verzorgd bij verschillende type organisaties. Omdat hij daarnaast in het begin van zijn carrière ook in het warehouse als zowel op de vrachtwagen heeft gereden, weet Richardgoed wat er speelt binnen elke laag van het logistieke proces. Elke dag zorgt Richard ervoor dat hij het maximale uit elke rit haalt en zorgt hij dat de ritten zo rendabel mogelijk ingepland worden. Elke dag is het een puzzel om de planning weer rond te krijgen. Omdat Richard op dit moment een stukje uitdaging mist binnen zijn huidige werkgever is hij samen met Extra Talent op zoek naar een uitdagende functie, met als voorkeur in de richting van Transportplanner.

Richard is een klantgerichte planner die weet wat hij wilt in het leven. Hij is gemakkelijk in zijn communicatie en zegt waar het op staat. Zijn energie haalt hij uit een goed gevulde dag. Een dag waarop er hard gewerkt word met een groep collega’s die voor elkaar door het vuur gaan. Doordat hij zelf in het verleden ook op de vrachtwagen heeft gereden, weet hij ook goed te wat er speelt bij de chauffeurs. Hierdoor kan hij goed schakelen met chauffeurs en lopen veel van zijn collega’s ook met hem weg. Daarnaast is Richard ook commercieel ingesteld en zoekt hij altijd naar knelpunten of verbeteringen in het logistieke proces. Deze eigenschappen gezamenlijk maken Richard een aanwinst voor elke logistieke organisatie. Richard heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van €4.700,- bruto per maand.
Ruben is een klantgerichte planner die weet wat hij wilt in het leven. Hij is gemakkelijk in zijn communicatie en zegt waar het op staat. Zijn energie haalt hij uit een goed gevulde dag. Een dag waarop er hard gewerkt word met een groep collega’s die voor elkaar door het vuur gaan. Doordat hij zelf in het verleden ook op de vrachtwagen heeft gereden, weet hij ook goed te wat er speelt bij de chauffeurs. Hierdoor kan hij goed schakelen met chauffeurs en lopen veel van zijn collega’s ook met hem weg. Daarnaast is Ruben ook commercieel ingesteld en zoekt hij altijd naar knelpunten of verbeteringen in het logistieke proces. Deze eigenschappen gezamenlijk maken Ruben een aanwinst voor elke logistieke organisatie.

Ruben heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van €4.700,- bruto per maand.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het coördineren en inplannen van de planning (75% distributie, 25% FTL);
  • Wagenparkbeheer voor onderhoud & strandingen (totaal 20 eigen wagens);
  • In contact met de chauffeurs;
  • In contact met klanten en relaties over informatievoorziening m.b.t. leveringen, tijden en afspraken;
  • Het opvolgen van ritten, signaleren van afwijkingen en knelpunten. Dit rapporteren naar de klant;
  • Verzorgen van vooraanmeldingen en transportopdrachten;
  • Opvolgen, instrueren en aanspreken van chauffeurs;
  • Functioneringsgesprekken voeren met chauffeurs;
  • Zorgen voor voldoende wagenbezetting per dag.

Functie

Hoofd transportplanner

Leeftijd

36

Woonplaats

Gorinchem

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

.

Computervaardigheden

MS Office (Excel, Word, Powerpoint)