Monique (Expediteur)

Monique heeft al 10 jaar ervaring als Allround Expediteur. Door de jaren heen heeft zij elk facet al opgepakt. Zee- en luchtvracht, evenals wegtransport kent voor haar geen geheimen meer. General cargo, chemische producten(ze is ook ADR gecertificeerd), LCL & FCL ze kent alles al. Dit geldt ook voor tarief onderhandelingen, externe en interne contacten, administratieve afhandelingen en het verzorgen van correcte documentatie. Naast haar wereldwijde geografische kennis, spreekt en schrijft ze ook nog eens vloeiend in 4 talen en spreekt zij er nog een aantal op verstaanbaar niveau. Monique zit nu op een plek waar niet voldoende werk is. Zij is heel erg op zoek naar een groot bedrijf, met meer dan genoeg werk. Daarnaast zoekt ze in haar nieuwe werkgever een dynamische omgeving waar veel tegelijk gebeurd, een platte organisatiestructuur heerst waar de deur altijd open staat.         

Monique had een echte Rotterdamse kunnen zijn, ‘’niet lullen maar poetsen’’ is 1 op 1 op haar van toepassing. Kan niet bestaat bij haar niet, problemen zijn uitdagingen en ze is altijd bereidt om te helpen. Haar proactieve houding komt naar voren in het feit dat zij altijd eerst zelf de oplossing zoekt of haar hulp aanbiedt waar nodig. Doordat zij begon te werken in de tijd dat er 6 telefoons tegelijk konden gaan, je aan de ene lijn de klant en aan de andere kant de vervoerder had, is ze erg stressbestendig en kan ze goed met druk omgaan.

Monique heeft een opzegtermijn van een maand en heeft een salarisindicatie van € 3.700,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek.

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor het van A tot Z ontzorgen van de transporten. Zowel zee- lucht- als wegvracht;
  • Voorbereiden van douanedocumenten;
  • Billing loads opmaken;
  • Ladingen verwerken in Shippers owned zee tankcontainers;
  • Controleren en bijhouden van tankcertificaten;
  • Wereldwijde import en export in o.a. Japan, VAE, India etc;
  • Regelen van voor- en natransport over de weg;
  • Contacten met douane, vervoerders en klanten. Zowel telefonisch als per e-mail, in woord en geschrift;
  • Opstellen van facturatie.

Functie

Expediteur

Leeftijd

40

Woonplaats

Spijkenisse

Salaris

€3.000 tot €3.500

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands, Engels, Duits en Spaans uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Intersit, AS400, Portbase, MS Office: Excel, Word