Sanne (Declarant)

Al vanaf jongs af aan wist Sanne, dat zij de in de transport wilde werken. Zij is toen de mbo-opleiding Luchtvaartlogistiek gaan volgen en heeft deze behaald, gevolgd door de hbo-vakopleiding Expert Douanezaken ook deze heeft zij behaald. Al snel na het behalen van beide opleidingen is Sanne begonnen als Import- en Exportspecialist General Cargo. In deze functie was zij verantwoordelijk voor de afhandeling van export- en import zendingen, sales en customer service en daarnaast het opmaken van weekrapporten voor diverse accounts. 

Met de opgebouwde kennis en ervaring is Sanne hier na, aan de slag gegaan als Exportspecialist General Cargo, (levende) dieren en producten met houdbaarheid en als snel doorgegroeid tot Declarant. Hier heeft zij diverse werkzaamheden uitgevoerd waaronder, verantwoordelijk voor alle aspecten omtrent fytosanitaire, veterinaire-en douaneaangiftes; voornamelijk van importzendingen met keuring plichtige goederen en levende dieren maar ook het adviseren van klanten en collega's over de wetgeving en richtlijnen betreft luchtvracht, veterinaire-en douanewetgeving. 

Met nu ruim 20 jaar ervaring binnen de Transportsector, is Sanne nu op zoek naar een nieuwe uitdaging omdat, zij bij haar huidige functie geen uitdagingen meer heeft en deze wel graag terug ziet d.m.v een divers takenpakket in een Expediteurs of Declarant rol.

Sanne heeft een maand opzegtermijn en is daarna beschikbaar voor 32-36 uur. Met een salarisindicatie van €3.800 o.b.v 40 uur.

 

Werkzaamheden

  • Verantwoordelijk voor alle aspecten omtrent het opmaken van export documentatie; veterinaire certificaten (COKZ) COO’s, EUR1 en aanvullende verklaringen;
  • Ondersteunen buitendienst (klant informeren over producten, maken van prijsafspraken, opmaken van offertes, opvolgen registraties en opzetten klantspecifieke labels);
  • Klachtenregistratie, kwaliteitsvraagstukken opvolgen en het regelen van transport (zee-weg-en luchttransport).

Functie

Declarant

Leeftijd

46

Woonplaats

Bodegraven

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

MBO

Talenkennis

Nederlands & Engels

Computervaardigheden

Microsoft Office (Word, Excel), eTrans SME (Kewill), SAP, Stratech, Odoo en M3