Merel (Inkoper)

Merel heeft ruim 10 jaar inkoopervaring. Bij haar vorige werkgever is zij van Assistent-Inkoper gegroeid naar Inkoper. Zij was daar verantwoordelijk voor de onderhandelingen met internationale leveranciers over prijs, voorwaarden en levertijd. Daarnaast beheerde Merel 2 categorieën, waarvoor zijn de forecast opstelde en het nieuwe assortiment uitzocht. Verder stuurde Merel 4 Assistenten aan en hield zij overzicht om ervoor te zorgen dat bestellingen op tijd worden ontvangen. Momenteel is Merel werkzaam als Inkoopmanager en stuurt zij een team van 11 collega’s aan. Daarnaast heeft zij de inkoopprocessen in kaart gebracht en deze geoptimaliseerd. Ook is Merel lid van het MT en maakt hierin strategische keuzes en past deze operationeel toe binnen de inkoopafdeling. Ondanks dat Merel haar werkzaamheden met veel plezier verricht, mist zij een stukje zelf operationeel actiever zijn in de zin van zelf onderhandelen en bestellen. Hierdoor is zij latent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Inkoper. 

Merel heeft een hbo opleiding afgerond en beschikt over hbo werk- en denkniveau. Zij is gemotiveerd om voor de beste prijs, voorwaarden en levertijd in te kopen. Wanneer ze een beslissing neemt om bijvoorbeeld een artikel in het assortiment op te nemen, dan denkt ze hier goed over na. Merel werkt gestructureerd, waardoor ze snel schakelt met leveranciers en haar assistent-inkopers. Verder is zij een persoon die in hectische omstandigheden de rust behoudt. Overigens denkt ze graag in mogelijkheden en lost ze problematiek samen met het hele team op. 

Merel is beschikbaar voor 32 uur, heeft een opzegtermijn van één maand en ze heeft een bruto salarisindicatie van € 4.500,- bruto per maand op basis van 40 uur per week. 
 

Werkzaamheden

  • Onderhandelen met leveranciers om voor de beste prijs, voorwaarden en levertijd in te kopen;
  • Zoeken naar nieuwe leveranciers bij prijswijzigingen en nieuwe artikelen;
  • Stimuleren van de Chinese leveranciers om tijdig te leveren;
  • Beheren van voorraad door een bestelplanning van drie maanden vooruit op te stellen;
  • Controleren van de planning die door Slim4 is uitgedraaid en het corrigeren hiervan;
  • Aansturen en coachen van drie assistent inkopers;
  • Monitoren van werkzaamheden van de assistent inkopers; 
  • Bijsturen van assistenten om overzicht te behouden, zodat artikelen op tijd worden geleverd;
  • Beheren van relaties met leveranciers om een gunfactor te creëren;
  • Afhandelen van klachten en retour verschepen van artikelen. Hiervoor is het van belang om de kosten te verhalen bij de leverancier.

Functie

Inkoper

Leeftijd

37

Woonplaats

Regio Helmond

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Microsoft Office: Word, Excel, Powerpoint Microsoft Outlook M3, Slim4/Slimstock, SAP.