De 3 belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van Accountancy

7 mei 2021

Binnen de Accountancy is het werk, ondanks de coronacrisis, doorgegaan. De werkzaamheden worden vaak vanuit huis gedaan. Toch is deze branche wel degelijk in beweging. Renata, onze Consultant Accountancy, zet de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen tijd op een rij. 

 

Werken met cloud in versnelling 

Er heeft een versnelling plaatsgevonden met het werken in de ‘cloud’ en investeren in software. Dit komt mede door de nieuwe realiteit van thuiswerken. Hierdoor hoeft een medewerker niet meer fysiek de boekhouding en andere werkzaamheden te doen bij een klant.” 

 

Grotere vraag naar ervaring in ICT 

“De vraag naar kandidaten binnen Accountancy met affiniteit en ervaring in ICT is gegroeid tijdens deze bijzondere periode. Dit heeft te maken met dat kantoren steeds meer nadenken over, en vervroegd investeren in ICT. Om zo op afstand de klant te bedienen. 

 

Kandidaten wachten met overstappen 

“Ik merk dat kandidaten de overstap naar een andere baan uitstellen, ook als ze het niet meer naar hun zin hebben bij de huidige werkgever. Ze geven aan dat ze hiermee wachten, gezien de onzekere tijd waarin we nu leven. Dit geldt zeker voor kandidaten die een vaste aanstelling hebben. Toch kan dit juist het moment zijn om over te stappen. Lees hier meer over overstappen naar een andere werkgever in coronatijd.

 

Bent u op zoek naar een nieuwe collega op het gebied van Accountancy?

Weet u niet hoe u de juiste kandidaat vindt, die klaar is om uw kantoor naar een hoger niveau te tillen? Of overweeg jij om een overstap te maken naar een nieuwe werkgever, maar twijfel je of dit een goed idee is? Neem gerust contact op met onze Consultant Accountancy, Renata. Ze denkt graag mee. 

Neem direct contact op met Renata