Paul (Controller)

Paul is een ervaren Controller met ruim 20 jaar ervaring. Nadat hij zijn WO opleiding heeft afgerond is Paul aan de slag gegaan als Product Cost Controller bij een beursgenoteerd bedrijf. Binnen deze rol heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een volwaardige controller. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor het analyseren en rapporteren van verschillen met betrekking tot voorraadherwaardering, voorraadmutaties en de winst & verliesrekening. Ook werkte Paul nauw samen met de Procurement Controlling afdeling om de nauwkeurigheid van prijsvariaties te waarborgen en was hij verantwoordelijk voor een tijdige en nauwkeurige maandafsluiting. Na het vervullen van diverse rollen als Managent Accounting Analist, Controller en Business Controller Sales, is Paul in 2019 aan de slag gegaan als Business Controller bij zijn huidige werkgever. Paul is binnen deze rol verantwoordelijk voor het opzetten van management rapportages, analyses en forecasts voor 4 entiteiten, analyseert de financiële ontwikkelingen, de verschillen met budget/forecast en adviseert het management hierover. Bij de overname van een nieuwe fabriek in 2020 is Paul betrokken geweest bij zowel het financiële als het juridische overnameproces en geeft hij leiding aan twee financieel medewerkers die hier werkzaam zijn. Omdat Paul dichtbij huis wilt werken, bij een organisatie waar hij zich verder kan ontwikkelen, is hij samen met ons opzoek naar een Senior Controller functie binnen een dynamische en professionele organisatie.

Paul is een collegiale man met een analytische vermogen. Gezien hij een gevorderde gebruiker is van Excel & Power BI, helpt hij zijn collega’s graag om het werk doormiddel van financiële dashbords, formules en macro’s, efficiënter te maken. Ook is Paul cijfermatig ingesteld en vindt hij het belangrijk om door middel van kritisch analyse van financiële rapportages en optimalisatie van processen, een organisatie samen met zijn collega’s naar een hoger niveau te brengen.

Paul heeft een opzegtermijn van één maand. Hij is 40 uur per week beschikbaar en heeft een salarisindicatie van €5700 op basis van 40 uur en exclusief 13e maand.
  

Werkzaamheden

  • Medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van een adequate financiële en bedrijfseconomische organisatie.
  • Analyseert de ontwikkeling, de verschillen met budget/forecast en adviseert hierover aan het management;
  • Opzetten van management rapportages, analyses en forecasts voor 4 entiteiten;
  • Optimaliseren van het inzicht in kostenstructuren en het controleren van de onderliggende kosten en kostprijzen;
  • Bijdragen aan de maand- en jaarafsluiting;
  • Ondersteunen en adviseren van de business bij financiële uitdagingen.

Functie

Controller

Leeftijd

35

Woonplaats

Oosterhout

Salaris

Meer dan €5.000

Opleidingsniveau

WO

Talenkennis

Nederlands & Engels uitstekend in woord en schrift.

Computervaardigheden

Ms-Office, SAP, MS Dynamics AX, ERP LN, Exact Online, BusinessObjects, Hyperion, Power BI.