Merel van den Berg

workConsultant Logistiek
location_cityEindhoven

phone06 239 396 33
linkedin.com/in/merel-vanden-berg/
Merel van den Berg

Van Eindhoven en van Logistiek. Het beste woord om Merel te omschrijven? Nieuwsgierig. Hierdoor kent ze haar kandidaten door en door, en begrijpt ze maar al te goed waar zij naar op zoek zijn. Door haar kritische blik te werpen op de markt weet Merel wat mogelijk is en dankzij de ambitie die ze bezit is dit veel! Haar manier van communiceren is eerlijk en oprecht, zodat haar kandidaten niet voor verrassingen komen te staan. Dat is voor haar niet anders dan logisch(tiek).

Vacatures

Transportplanner

Van de afdeling Sales krijg jij de opdracht om een lading in Utrecht op te halen. Je schakelt snel en instrueert Piet (één van de vaste chauffeurs) om de rit te wijzigen. Waar de vracht precies naar toe moet, dat is nog niet bekend, want de lading wordt gaandeweg al verkocht. Heb jij geen probleem met snel schakelen en het constant anticiperen op ad-hoc-wijzigingen? Reageer dan snel!

access_timeFulltime location_onEindhoven euro_symbol€2.500 tot €3.200

Transportplanner

Je hebt de eerste stappen binnen de Transportwereld al gezet en je bent nu op zoek naar een volgende uitdaging. Deze grote logistiek dienstverlener is op zoek naar een Transportplanner die weet van aanpakken en mee wil werken aan het succes. Voel jij je daarnaast prettig in een open en informele sfeer? Solliciteer dan direct!

access_timeFulltime location_onEindhoven euro_symbol€2.500 tot €3.500

Transportplanner

Een Europese marktleider met 100 jaar ervaring, 40 vestigingen binnen Nederland en een duurzaamheidsvisie. Pak jij de kans om naast de operationele transportplanning mee te bouwen aan een efficiëntere inrichting van de processen? Lees snel verder!

access_timeFulltime location_onOss euro_symbol€2.200 tot €3.300

Transportplanner

Wil jij werken bij een echt familiebedrijf, waar jij veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en kunt doen waar jij goed in bent? Deze organisatie biedt jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen als Transportplanner. Lijkt dit jou wel wat? Lees dan snel verder!
access_timeFulltime location_onRegio Eindhoven euro_symbol€2.300 tot €3.200
Meer vacatures weergeven

Kandidaten

Lieke (Logistiek Administratief Medewerker)

Lieke heeft haar hbo-diploma op zak en is nu al zo’n 3 jaar werkzaam als Administratief Medewerker bij een grote logistieke dienstverlener in Limburg. Hier houdt zij zich vooral bezig met het opmaken van documenten voor de uitgaande transportzendingen, het contact met de vervoerders, dagelijkse rapportages bijwerken en administratie verwerken in het systeem. Daarnaast heeft zij ook nog 2 extra taken op zich genomen en is ze bijvoorbeeld hoofdverantwoordelijke voor de zending papieren van en naar Rusland en Oekraïne en is zij hoofdverantwoordelijke voor alle administratie van de terugkomende zendingen. Ze werkt hierdoor ook dagelijks met CMR’s, T1 en EXA. Lieke is op zoek naar meer uitdaging en afwisseling in haar werkzaamheden en wil daarnaast graag in dagdiensten gaan werken. Ook vindt ze doorgroeimogelijkheden erg belangrijk en die mist ze op dit moment. Om die reden is zij op zoek naar wat nieuws.

Wij hebben Lieke leren kennen als een rustige, maar vrolijke jongedame die niet stil wil blijven staan in haar ontwikkeling. Ze is spontaan en vindt het belangrijk om naar mensen te luisteren, maar dit dan ook te vertalen naar wat iemand daadwerkelijk wil. Ze is dus oprecht geïnteresseerd. Ook is ze analytisch ingesteld. Zo heeft ze in haar huidige werk bijvoorbeeld vanuit rapportages analyses gemaakt en verbeteringen aangedragen waar haar manager ook hetzelfde over dacht. Dit vond Lieke erg leuk. In haar huidige werk moet ze ook dagelijks prioriteiten stellen. Zo geeft ze als voorbeeld aan dat je altijd moet kijken naar wat er eerst moet gebeuren en soms moet je dan chauffeurs laten wachten en of een spoedmelding echt voor laten gaan. Deze hectiek vindt Lieke erg leuk en hier kan ze goed mee om gaan. Veel afwisseling is dus belangrijk voor haar. Anders vindt ze het maar saai. Daarnaast gaat ze altijd nauwkeurig en foutloos te werk.

Lieke heeft een opzegtermijn van één maand en heeft een salarisindicatie van €2.600,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

location_onRegio Gennep createHBO person28 jaar euro_symbol€2.500 tot €3.000

Mieke (Transportplanner)

Mieke is een ervaren Transportplanner en is nu al zo’n 6 jaar werkzaam bij een grote transporteur in bloemen en planten. Zij houdt zich in deze rol bezig met het plannen van ritten voor zo’n 150 wagens in voornamelijk Nederland, maar soms ook België en Duitsland. Doordat het voornamelijk ad hoc planningen zijn, moet Miekecontinu anticiperen en zorgen dat de planningen zo efficiënt mogelijk blijven verlopen. Er komt altijd wel iets tussen, zoals een nieuwe order, een verkeerde levering of een klacht. Mieke vindt het heerlijk om zo hectisch bezig te zijn, de hele dag te puzzelen en planningen aan te passen op de klantbehoefte. Mieke werkt dagelijks met systemen zoals; Ortec en Navitrans. De reden dat Mieke op zoek is naar een nieuwe uitdaging is het niet meer willen draaien van nachtdiensten. Met verschoven dagdiensten of een 2-ploegendienst heeft zij echter geen probleem.

Mieke weet precies wat ze wil en is recht voor haar raap. Bij haar is het echt “what you see is what you get”. Ze zal niet om de hete brei heen draaien, maar communiceert duidelijk en kijkt hierbij altijd naar oplossingen. In haar huidige werk als transportplanner is dit erg prettig. Zeker in contact met de chauffeurs. Zij weten precies wat ze aan haar hebben. Mieke kan erg goed het overzicht bewaren en snel schakelen. In haar huidige werk gaat het er heel hectisch aan toe en is iedere dag anders, maar dit vindt ze erg fijn. Daarnaast is Mieke ook behulpzaam naar haar collega’s en vind een gezellige werksfeer erg belangrijk. Verder kan Mieke goed prioriteiten stellen. Ze ziet bijvoorbeeld snel wat er als eerste moet gebeuren en houdt zich niet vast aan één manier van werken. Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe order binnenkomt, dan moet de planning soms gewoon omgegooid worden. Dit ziet zij als een uitdaging.

Mieke heeft een opzegtermijn van 1 maand en een salarisindicatie van 2.700 bruto per maand op basis van 40 uur per week.

location_onRegio Eindhoven createMBO person52 jaar euro_symbol€2.500 tot €3.000

Mark (Logistiek Administratief Medewerker)

Mark werkt sinds 2011 bij een logistieke groothandel met een afzetmarkt in heel Europa. In deze rol is hij verantwoordelijk voor onder andere het vrijgeven van zendingen en transportdocumenten, contact houden met transporteurs en het aanmelden van zendingen per koerierdienst. Ook helpt Mark mee met het aansturen van het magazijnpersoneel. Hij assisteert de Warehouse Manager hierbij en vervangt hem volledig bij afwezigheid. In zijn huidige functie werkt Mark regelmatig met SAP en Transmission. Mark is op zoek naar een nieuwe uitdaging, omdat er op dit moment geen doorgroeimogelijkheden zijn binnen zijn huidige functie. Tijd voor een volgende stap dus! Mark vindt in een nieuwe functie sfeer en waardering erg belangrijk. Hij is daarnaast op zoek naar een functie met doorgroeimogelijkheden. Dit zou zowel in de hoogte als in de breedte kunnen. Als hij maar geprikkeld wordt om steeds iets nieuws te leren.

Mark is van origine een rustige jongen, die erg secuur te werk gaat. Hij vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat de voorraden kloppen en de juiste papieren worden meegegeven aan de chauffeurs. Ook is hij niet bang om anderen aan te spreken wanneer hij de mogelijkheid tot verbetering ziet. Mark is een harde werker. Dit heeft hij van huis uit meegekregen. Hij laat dit ook zien op werk, want Mark is niet beroerd om over te werken als dit nodig is. Ook steekt hij zijn handen uit de mouwen als een andere afdeling hulp nodig heeft. Mark wil graag blijven leren en toont hierin ook initiatief. Zo heeft hij bijvoorbeeld zelf actie ondernomen toen er een nieuw aanmeldsysteem kwam. De manager was op dat moment afwezig en Mark heeft toen zelf een telefoontje gepleegd naar de desbetreffende afdeling, met de vraag of ze hem het programma konden uitleggen. Dit is toen ook gelukt!
Doordat Mark vader is heeft hij op iedere dinsdag papadag. Dit wil hij graag behouden in zijn volgende job.

Mark heeft een opzegtermijn van 1 maand en heeft een salarisindicatie van €2.350,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.

location_onUden createMBO person32 jaar euro_symbol€2.000 tot €2.500

Marc (Transportmanager)

Marc is al 6 jaar werkzaam bij een grote Logistieke Multinational. Hij is hier gestart als planner, maar inmiddels is hij doorgegroeid naar teamleider. Dit doet hij nu al 3 jaar. Hij is hier voornamelijk bezig met het aansturen en coördineren van 10 Forwarding Officers op de Export afdeling. Hier komt een hoop bij kijken zoals het dagelijks bespreken van KPI’s, verbeteringen aandragen en doorvoeren, inwerken en begeleiden van nieuwe van de medewerkers. Marc vindt teamsfeer heel erg belangrijk. Hij is van mening dat een team beter presteert als iedereen zich prettig voelt en je bij elkaar terecht kunt en van elkaar kunt leren. Toen hij Forwarding Coördinator werd van zijn huidige team, was dit heel anders. Iedereen had zijn eigen taken en schoof dingen die daarbuiten vielen op elkaar af. Daardoor werden er ook meer fouten gemaakt en hing er geen fijne sfeer. Niemand communiceerde echt met elkaar. Marc heeft dit weten om te gooien door heel direct en duidelijk te zijn. Zo zouden de taken niet meer onderling verdeeld worden, maar pakt iedereen wat van iedere taak op. Mensen waren toen genoodzaakt echt van elkaar te leren, omdat ze moesten weten hoe ze iets moesten doen wat ze nog nooit hadden gedaan. Ook heeft hij ze mee op teamuitje genomen, zodat iedereen elkaar wat beter zou leren kennen en daardoor is de teamsfeer toen ook stukken verbeterd. Marc geeft aan goed te zijn als teamleider, doordat hij de mensen echt begrijpt omdat hij zelf ook daar heeft gestaan. Hij is dus erg betrokken en weet precies wat wel en niet werkt. Door gebrek aan verdere doorgroeimogelijkheden is Marc nu op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen een leidinggevende functie. Hij wil dit graag doen bij een bedrijf waar veel doorgroeimogelijkheden zijn.

Marc is een echte mensenmens die geen uitdaging uit de weg gaat. Hij heeft zichzelf omhoog gewerkt en is dus enorm gedreven. Hij weet goed het overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen. Daarnaast vindt hij het heel erg leuk om procesverbeteringen aan te dragen. Zo heeft hij bijvoorbeeld in zijn huidige baan een standaard voorblad gemaakt voor alle planners, zodat zij deze kunnen gebruiken en hier minder fouten meer in worden gemaakt. Ook heeft hij een verbetering aangedragen voor het systeem SAP waar zij mee werken. Ze zijn dit idee op dit moment aan het implementeren. Hij denkt dus altijd mee naar hoe iets beter kan. Marc vindt het belangrijk om ergens te komen werken waar dit gewaardeerd wordt en waar hij vrijheid krijgt om te doen waar hij goed in is. Het aansturen van een team!

Marc heeft 1 maand opzegtermijn en een salarisindicatie van € 2.900,- bruto per maand.

location_onRegio Eindhoven createMBO person27 jaar euro_symbol€2.500 tot €3.000
Meer kandidaten weergeven